h i r d e t é s

A Jobbik is uniós népszavazást kezdeményez

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Jobbik is uniós népszavazást kezdeményez

2022. augusztus 07. - 15:02

Magyarországnak az Unióban a helye, írják néhány órával az után, hogy az MSZP bejelentette saját népszavazási ötletét.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke - Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Néhány órával azután, hogy az MSZP bejelentette, népszavazást kezdezményez az uniós tagság megerősítéséről, a Jobbik a következő címmel küldött meghívót hétfői sajtótájékoztatójára: „Magyarországnak az Unióban a helye – népszavazást kezdeményez a Jobbik”.

A meghívóból nem derül ki, pontosan milyen kérdést tennének fel a népszavazáson, és hogy kapcsolódik ez az MSZP kezdeményezéséhez. (444.hu)

A momentumos Kele János szerint az MSZP sorstragédiát kockáztat ezzel a lépéssel.

„Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn - óriási hiba” - írja Kele János, a Momentum elnökségi tagja, miután az MSZP bejelentette, hogy népszavazást kezdeményeznek az uniós tagság megerősítéséről.

„Egyszerűen nem éri meg egy hatalmas nemzeti sorstragédia kockázata pusztán azért, mert néhány, az irrelevánssá válástól rettegő politikai szereplő ebben az ügyben most saját visszakapaszkodásának lehetőségét látja.”

Az MSZP által javasolt népszavazási kérdés így hangozna: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?” (444.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky