h i r d e t é s

A Fidesz képviselője gyanúsított!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesz képviselője gyanúsított!

2020. május 14. - 15:15

 

Az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben.

Boldog István - Fotó: MTI/Kovács Tamás

Boldog István fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogát április 6-án függesztette fel az Országgyűlés, Polt Péter legfőbb ügyész indítványa után, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.

A Központi Nyomozó Főügyészség a héten Boldog István a képviselő lakóhelyén kutatást tartott, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le.

Boldog István a gyanúsítotti kihallgatásán vallomást nem tett, tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen - közölte az ügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el. A megalapozott gyanú lényege szerint Boldog István e cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben eddig kilenc személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség. (infostart.hu)


 

h i r d e t é s