h i r d e t é s

A benzinturizmus utolsó napja?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A benzinturizmus utolsó napja?

2022. május 26. - 18:23

Az ország egyik fele még csak ismerkedik a kormány mai bejelentésével, hogy holnaptól már csak magyar rendszámmal lehet kedvezményes áron üzemanyagot vásárolni a hazai benzinkutaknál.

Mindeközben Esztergom határvárosi szerepe került előtérbe, hiszen a benzinárstop kezdete óta a frissen megyei jogúvá vált város népszerű benzinturisztikai hellyé változott. A város benzinkútjain mindennapos látvány a szlovák rendszám.

Az Esztergom Facebook csoportban osztották meg nemrég azt a videót, amelyen azt látni, hogy a szlovák határhoz legközelebbi Mol kútnál már jókora sor alakult ki. (A rövid videón nem lehet kivenni rendszámokat és az sem biztos, hogy mindenki tankolásra vár, de a sor nagy.)

A városban található Shell kúton lévő helyzetről jelenleg nincs információnk, de ott már a múlt héten is készlethiányra hivatkozva, nem igazán lehetett 95-ös benzint tankolni. Egyébként a készlethiány a Shellnél nem csak Esztergomban probléma, hanem fővárosi kutak is csak prémium üzemanyagot árusítanak.

Az pedig a napnál világosabb, hogy a benzinturisták nem a prémiumüzemanyagokért jöttek, hanem annyi 95-öst és gázolajat visznek és vittek, amennyit csak bírtak.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s