fbpx 700 fideszes vezetőt váltana le a Momentum, ha hatalomra kerül 2022-ben | CIVILHETES

h i r d e t é s

700 fideszes vezetőt váltana le a Momentum, ha hatalomra kerül 2022-ben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

700 fideszes vezetőt váltana le a Momentum, ha hatalomra kerül 2022-ben

2020. szeptember 24. - 10:07

 

700 fideszes vezetőt váltana le a momentum kormányra kerülése esetén 2022-ben, mondta el Fekete-Győr András pártelnök az ATV-ben.

Polt Péter főügyésznek mindenképp mennie kellene. Emellett arról is szó esett, Orbán Viktor nemzetbiztonsági kockázatot jelent ma az országnak. A Momentum szerint az álláskeresési járulékra jogosultságot fel kellene emelnie a 3-ról 9 hónapra, a munkanélkülieknek 100 ezer foritnos alapjövedelmet kellene adni.

A politikus szerint jelenleg azt lehet látni, hogy van mintegy 400 ezer munkanélküli, amelynek a felén egyáltalán nem segített a kormány, a magyar GDP pedig 14,5 százalékkal esett vissza a legutóbbi negyedévben. Mindeközben Fekete-Győr szerint a Mészáros és Mészáros Kft. 120 milliárdért épít atlétikai stadiont.

Egyelőre még nincs döntés az ellenzéki közös listáról és miniszterelnök-jelöltről, mondta Fekete-Győr. Azt azonban kijelentette: ezen a listán nem szerepelhetnek olyan személyek, akik az elmúlt 30 évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy csalásban vettek részt. Fekete-Győr itt hozzátette: ez alatt nem Gyurcsány Ferencet értette. Kijelentette: ha a Momentum kap garanciákat arra, hogy ezen a listán nem lesznek ilyen személyek, akkor lehet közös lista. Példaként említette az MSZP-s Tóth Csabát, őt, ahogy fogalmazott, "nem szeretné semmilyen politikai intézmény közelében látni", de ha az előválasztást megnyeri, az a választók akarata. 

A közös miniszterelnök-jelölt személye nyitott, Márki-Zay vagy Dobrev nem kizárt, ahogy "Fekete-Győr vagy Donáth sem kizárt". (168ora.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek