fbpx Zivatar és jégeső is lehet ma | CIVILHETES

h i r d e t é s

Zivatar és jégeső is lehet ma

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Zivatar és jégeső is lehet ma

2017. május 03. - 06:55

 

Szerdán egy átvonuló kettősfront miatt sok lesz a felhő felettünk, emellett folytatódik a kora nyáriasan meleg és fülledt idő - írja az Időjárás.hu.

Többfelé várható zápor, zivatar, amiket akár felhőszakadás, jégeső, átmenetileg pedig viharos széllökések is kísérhetnek! Előreláthatólag egészen a jövő hét elejéig marad a csapadékos idő, a csütörtöki kettősfront után pedig néhány fokos enyhülés is várható.

Délelőtt sok lesz a felhő felettünk, hosszabb napos időszakokra inkább a Tiszántúlon, illetve az északkeleten élők számíthatnak. A borongós nyugati és középső tájakon több helyen, keleten elszórtan valószínű zápor, néhol pedig egy-egy zivatar is kialakulhat.

Délután folytatódik a gyakran erősen felhős idő, a legtöbb napsütés továbbra is az északkeleti vidékeken valószínű. Többfelé várható zápor, zivatar, amiket akár felhőszakadás, jégeső is kísérhet!

Általában gyenge lesz a változó irányú szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számítani lehet. 20, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán már nem csak a fülledten meleg idő válthat ki kellemetlen panaszokat az arra hajlamosaknál, de a frontérzékenyeknek már kettősfronti hatással is számolniuk kell - írja a meteoklinika.hu. Sokan különböző eredetű fejfájásos tünetekre is panaszkodhatnak, amelyek legintenzívebben az ország nyugati felén élőknél jelentkezhetnek. Amennyiben Ön is hasonló problémával küzd, a fej fájdalmának mérséklésére iszogasson napközben zöld teát, de ugyanígy hatékony megoldást nyújthat a csalánlevélből készített forrázat is.

Az időseknél és a szívbetegeknél még mindig gyakori tünet lehet a légszomj, illetve a nehézlégzés, zivatar idején pedig az asztmások állapota is romolhat. Az érintettek továbbra is kerüljék a megterhelő tevékenységeket, valamint igyekezzenek könnyebb ételekből összeállítani étrendjüket! A nyugati megyékben többeknél hasi- és izom görcsök is jelentkezhetnek, de a panaszok várhatóan már estére jelentősen mérséklődnek. A kellemetlen panaszok enyhítése érdekében fokozott folyadékbevitel, ennek részeként pedig többek között borsmenta tea fogyasztása javasolt.

Az allergiahelyzetben továbbra sem várható romlás, hála a még mindig párás és csapadékos időjárásnak.

Fokozódik a balesetveszély: az autósok egyre többfelé találkozhatnak nedves, vagy vizes útszakaszokkal, amelyek hirtelen fékezés vagy irányváltás következtében könnyen csúszóssá válhatnak. Ezeken a területeken nagyobb követési távolság, illetve a sebesség mérséklése ajánlott! Ráadásul sokan kábák és álmatagok lehetnek, amennyiben Ön is álmosságot tapasztal vezetés közben, húzódjon egy kicsit félre és igyon néhány korty friss vizet.

 

idojaras.hu / meteoklinika.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s