h i r d e t é s

Zebracsikó született a Nyíregyházián

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Zebracsikó született a Nyíregyházián

2020. április 03. - 16:01

A kis csődör csikó 3 nappal ezelőtt,a kora reggeli órákban született s nem volt szükség sem a gondozók, sem az állatorvos segítségére.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A kicsi 12 hónapnyi vemhesség után jött a napvilágra s nagyon eleven, születése után egy-két órával már lábra állt, s ma már boldogan nyargalászik anyja mellett a külső kifutóban. A kiscsikó 6-9 hónapos koráig anyatejjel is fog táplálkozni, de hamarosan megkezdi a szálas takarmány fogyasztását is s néhány hónap elteltével egyre inkább a csökkenő mennyiségű tej, és a növekvő mennyiségű szilárd takarmány fogyasztása lesz jellemző a táplálkozására. 

A Nyíregyházi Állatpark hatalmas, az afrikai szavannát idéző állatbemutatója nagy népszerűségnek örvend hiszen zebrák, orrszarvúk és antilopok élnek közös kifutóban a páviánok dombjával szemben.  

Fotó: MTI/Balázs Attila

A most született kis csődör is hamarosan csatlakozik a nagyobb alföldi zebra csapathoz, de míg felerősödik szüleivel és testvérével külön kifutóban növekszik. 

A kicsi jelenleg olyan mint egy játék lovacska, hiszen az apró testhez aránytalanul hosszú végtagok társulnak, ám ahogy a kiscsikó fejlődik, fokozatosan kialakulnak a felnőttekre jellemző testarányok. A kicsi szőrzete is eltérő az ivarérett egyedekétől, a csikószőr ugyanis az első hónapokban kevesebb fedőszőrből és több pehelyszálból áll s csíkjai is világosabbak. 

Természetes élőhelyükön, Afrikában kedvelik a nyílt füves, vagy ritkás-ligetes szavannákat s bár napjainkban még nem tartozik a veszélyeztetett állatok közé, az élőhelyek csökkenése és az illegális vadászat hosszú távon veszélyeztetheti a faj fennmaradását. (MTI) / sostozoo.hu

 

A koronavírus-járvány miatt nem látogatható állatpark bevezetett egy online kedvezményes jegyértékesítést, az ún. segítő jegyet. Ez a belépőjegy 3.900 forint helyett most 2.300 forintért vásárolható meg és egy éven belül bármikor felhasználható, ha majd kinyitnak. A jegyvásárlók így tudják segíteni az állatpark 5000 állatának etetését.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s