h i r d e t é s

Volt és jelenlegi fideszesek háborúznak egymással a Balatonnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Volt és jelenlegi fideszesek háborúznak egymással a Balatonnál

2020. augusztus 13. - 10:51

 

Több képviselő lemondással fenyegetőzik Badacsonytomajon egy helyi botrány miatt.

Badacsonytomaj látképe - Forrás: wikipedia / Horsee

Lemondásra szólítja fel a badacsonytomaji önkormányzat egyik képviselője a település alpolgármesterét, aki saját zsebre eladta az önkormányzattól turisztikai fejlesztésre kapott telket; egy másik, volt fideszes képviselő pedig inkább maga mond le, ha nem rendezik a helyzetet – számolt be a 24.hu.

A viszály előzménye, hogy Badacsonytomaj alpolgármestere feldarabolta és eladta azt a telket, amit turisztikai fejlesztés céljára, jutányos áron vásárolt meg az önkormányzattól még a megválasztása előtt. Hartai Béla azt ígérte, 2022-ig pincesort épít a területre, ha pedig a beruházás nem valósul meg, az önkormányzat visszaveheti tőle az ingatlant, a szerződés azonban azt nem akadályozta, hogy májusban fejlesztés nélkül egy építőcég tulajdonosának továbbértékesítse a területet.

Krisztin N. László – eddig Fidesz-támogatással működő független – polgármester és Hartai Béla egyik, az önkormányzat honlapján közzétett közlemény szerint, mivel a szerződés 2022. augusztus 7-ig tart, a vevő további szándékait azóta nem firtatták, az önkormányzat csak a közelmúltban értesült az ingatlan-adásvételről, ezért ügyvédje végzi a dokumentumok vizsgálatát, és amennyiben az önkormányzat részéről intézkedésre van szükség, azt megteszik.

Ez a közlemény nem nyugtatta meg a korábban fideszes, jelenleg képviselőjét, ezért Forintos Ervin egy Facebook-bejegyzésben kijelentette: amennyiben az önkormányzat nem tudja, vagy nem akarja a közvélemény számára megnyugtatóan tisztázni ezt az ügyet, lemond képviselői mandátumáról.

Takács Lajos pedig – a település LMP-s hátterű független képviselője – a polgármestert szólította fel Hartai lemondatására.

A 24.hu információi szerint a botrányok miatt az önkormányzat turisztikai tanácsadója, Kruchina Károly, aki több mint tíz éve a Fidesz országgyűlési frakciójának tanácsadója, már le is mondott. (atv.hu/Napi)


 

Kommentek

h i r d e t é s