h i r d e t é s

Voks populi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Voks populi

2022. július 02. - 15:31

Még egyszer az általános választójogról! Kis közbevetéssel.

A kép illusztráció! - Forrás: Méltányosság - Blog.hu

Nem régen élénk polémiába keveredtem egy, a Mércében, az általános választójogról és a népfelség elvéről megjelent írás kapcsán ("Jönnek az alkoholszagú, mosdatlan, rossz fogú tudatlan emberek sorban."), melyet Kustán Magyari Attila szerzett, és melyet amott hozzászólásként, itt "Minden hatalom a népé!" címmel megbíráltam.

Nem elég, hogy a szerző, totálisan demagóg módon közelíti a kérdést (már az írásának a címe is merő rosszindulatot tételez fel mindenkiről, aki vitatná az általános választójog létjogosultságát!), nekem esett vagy húsz liberális, hogy hát így, meg úgy, mit is gondolok én, amikor megkérdőjelezem az általános választójogot, rohadt áruló!

Hát kérem! Nem volt elég megannyi bizonyítéka a - nevezzük így - tájékozatlanságnak! Nem volt elég a Halottlátó ügye! A gyűjtés Izaurának!

(Kis kitérőként megjegyzem, abból a körből szerintem ma már a kutya se gyűjtene neki! Azok a szép, rég elmúlt Kádár-kori szolidaritás-évek voltak!

Ma legfeljebb a perselybe dobálnak! Vagy oda se!

De, ne csak őket poentírozzuk! Az Átrium megmentésére - állítólag a hivatalosan neki járó állami dotációt is visszatartották - hárommilliót összedobott a színház közönsége.

Na de! Hol vannak a világhírű demokratikus elköteleződésű, kultúrmentő ellenzéki milliárdosok?

Ungár Péter például! A tavalyi - recessziós - év után ötszázharminc millió osztalékot a rendszeres jövedelmein felül felmarkoló Ungár Péter! És mások.?

Kitérő vége!)

Visszatérve:

Miskolcon tegnap tengeralattjáró-támadástól való pánik uralkodott el.

Az Avasi lakótelepen többen propellerek hangját hallották, és attól féltek, hogy a csatornából előbukkanó U-Boot megtámadja a lakótelepet.

Miskolcon!

(Holott csak egy füles bagoly kuvikolt.)

Hogy ki, miért és – tengeralattjáró bevetésével – mi módon háborúzna az Avasi lakótelepen? A kérdés nem merült fel. Csak!

Hiszen Orbán megmondta: felénk közeledik a háborús zóna!

És ez, Hölgyeim és Uraim, mind egy-egy szavazat!

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s