h i r d e t é s

Visszatér a tavasz!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszatér a tavasz!

2021. április 10. - 05:51

 

A télies kitérőt követően ismét visszatér a tavaszi idő. A mai nappal jelentős enyhülés veszi kezdetét: a nappali felmelegedés erősödik, és éjszakai fagyok is egyre kevesebb helyen valószínűek.

CIVILHETES olvasói fotó

Kevés felhővel kezdődik a nap, aztán gomolyfelhők képződnek, illetve nyugat, délnyugat felől fátyolfelhők is érkeznek, amelyek átmenetileg szűrhetik a napsütést. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél megélénkül, főleg a Dél-Dunántúlon több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. Késő estére általában 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap gyakrabban lesz felhős az ég, hosszabb napos időszakok keleten várhatók. Helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. A déli-délnyugati szél élénk, a Dunántúlon többfelé erős lesz, nyugaton, északnyugaton viharos lökések is lehetnek. Hajnalban már nem fog fagyni, délután pedig 15-21 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

A melegedés hatására melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, így gyulladásos panaszok, alvászavarok, fáradékonyság jelentkezhetnek, valamint csökkenhet a koncentrálóképesség. A reggel még csípős lesz, átmenetileg a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek.

A szeles időben kissé csökkenhet a hőérzetünk, illetve nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk.

A napos időszakok azonban jó hatással lesznek a közérzetre.

Öltözzünk rétegesen, reggel még nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

 

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s