fbpx Visszakapcsolják a legnagyobb hőségben elzárt vizet a nyíregyházi romatelepen | CIVILHETES

h i r d e t é s

Visszakapcsolják a legnagyobb hőségben elzárt vizet a nyíregyházi romatelepen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszakapcsolják a legnagyobb hőségben elzárt vizet a nyíregyházi romatelepen

2019. június 29. - 07:23

 

Végül azt is megcsinálják, amit a jogvédők már évek óta kérnek, és feltöltős vízmérőket szerelnek fel, hogy ne halmozódhassanak fel tartozások.

Forrás: pxhere.com

A várható újabb kánikula miatt a Nyírségvíz Zrt. elkezdte visszakapcsolni az ivóvízszolgáltatást a nyíregyházi Huszár telepen, és minden háztartásba feltölthető vízórát szerel be - írja az index.hu. A tartozások miatt csütörtökön, a legnagyobb hőségben zárták el a vizet a romatelepen, sokszor pontatlan figyelmeztetést követően, fütyülve a törvényi előírásokra, és több családnál csak párezres tartozás ellenére.

A Nyírségvíz péntek délután küldött közleményt a portálnak, amiben azt írta: egyeztetve Nyíregyháza város vezetésével, és fenntartva, hogy a tartozások rendezése elengedhetetlen, a várható meleg időjárás miatt 38 ingatlannál azonnal megkezdték a szolgáltatás visszaállítását a feltölthető mérők beépítésével. Ketten időközben megállapodtak a tartozásuk rendezéséről.

Glonczi László, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnöke korábban az Indexnek azt mondta: már három éve javasolták, hogy a telepen szereljenek feltöltős vízmérőket, amelyekkel megakadályozható lenne a kifizethetetlen adósságok felhalmozódása. A vízmérőkre pénzt kell feltölteni, amelyek csak a tartozások kifizetése után szolgáltatnak vizet. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s