h i r d e t é s

Világháborús fegyverarzenált találtak a bebukott esztergomi számlagyárban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Világháborús fegyverarzenált találtak a bebukott esztergomi számlagyárban

2019. június 21. - 10:32

 

Strómanok és könyvelők is segítették azt a közép-dunántúli vállalkozót, aki bukó cégekkel és fiktív számlákkal több mint 600 millió forint kárt okozott a költségvetésnek, írja közleményében a NAV. 

A hatóság nyomozói kétnapos, országos akcióban számolták fel a bűnbandát, irányítói most vagyonukkal felelhetnek a bűncselekményekért. - írja az Index

A gyanú szerint a szervezetet vezető férfi strómanokat ültetett cégei élére. A társaságok papíron építési, kertészeti munkáktól az útszórásig sokféle tevékenységet végeztek, a trükközést több könyvelőiroda is segítette.

A NAV nyomozói járőrök, revizorok, IT szakemberek segítségével és a NAV MERKUR speciális egysége támogatásával országszerte 120 helyen tartottak házkutatást. A nyomozók a kétnapos akcióban 31 gyanúsítottat – a cégek vezetőit, könyvelőket – hallgattak ki. Az elkövetők által okozott kár megtérülésére és a várható bírság biztosítására bankszámlákat zároltak, ingatlanokat, különböző vagyontárgyakat foglaltak le 3,3 milliárd forint értékben.

A lőfegyvereket az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozói szakértő bevonásával vizsgálják, a katonai eszközöket – gránátokat, aknákat – pedig a Készenléti Rendőrség tűzszerészei vizsgálták át. A NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz. A gyanúsítottak közül két személy letartóztatását rendelte el a Tatabányai Járásbíróság.


 

Kommentek

h i r d e t é s