h i r d e t é s

Vigyázzanak! Keltem a hangulatot

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Vigyázzanak! Keltem a hangulatot

2017. május 12. - 10:51

 

Tegnap írtam arról, hogy Esztergom egyik legmostohább lakótelepére műfüves focipályát építenek. Ezzel kapcsolatban azt mesélték, hogy a körzet önkormányzati képviselője szerint azzal, hogy kifejeztem a véleményem, nem teszek mást, mint hangulatot keltek. 

Esztergom a pletykák városa 

Bele lehetne kötni az "úgy hallottam kifejezésbe", hogy ez így nem hiteles - de nem érdemes. Esztergom a pletykák városa, ahol magasabban és alacsonyabban is nagyon szeretnek az emberek egymással foglalkozni. A zuhanyhíradó jól működik városban, ezért a kedves olvasó elhiheti, hogyha valaki hall valamit az tényleg úgy volt. Ahogy igaz lehet az is, amikor lapunk városházi forrásától azt halljuk, hogy Romanek Etelka polgármester "gyurtyánista szennylapnak" nevezte vagy nem nevezete a CIVILHETES-t. Igazából nincs jelentősége, hogy mit mondanak vagy nem mondanak Esztergom első emberei, a hírek meg fognak jelenni a jövőben is, és kritikákra is számítani lehet.

De visszatérve a műfüves pályához. Azt valahol megértem, ha van egy ilyen lehetőség, akkor azt ki kell használni és ha lehívható 200 valahány millió forint erre a célra és a futballt szerető Erős Gábor önkormányzati képviselő közben tud járni az ügyben, akkor tegye meg. De engedtessék már meg, hogy nem verem örömömben a földöz a seggem azért, mert a körzet képviselője, Dr. Szerencsés Gergely a lakótelep közepére hoz egy ilyen pályát. Majd a későbbiekben még egy streetball pályát is tervez a lakótelepes füves területére. Én nem tudok örülni az ilyen fejlesztésnek addig, amíg ennél sokkal fontosabbak elmaradnak és nem beszélünk róluk.

Agyatlanul és átgondolatlanul

1.: A műfüves futballpálya helye
2.: A streetbal-pálya tervezett helye
3.: Az Intermodális Csomópont
4.: Ipari park

A körzet képviselőként kutya kötelessége lenne Szerencsésnek minden olyan lehetőségnek utánamenni, amely például a panelházak azbesztmentesítését segítené. Az nem járja, hogy a közös költségből kell(ene) csak és kizárólag kigazdálkodni a mentesítés költségeit. Az intermodális csomópont kapcsán szó volt ablakcserékről is - amelyek jelenleg is csak az ígérgetés/hitegetés szintén állnak. A fűtéskorszerűsítést is napirendre vehetné a képviselő úr, találja meg az épületek szigetelésének módját.

Az egészben az a legrosszabb, hogy teljesen agyatlanul hozzák a fejlesztéseket, nem azt nézik, hogy érdemes-e, szükséges-e oda, akarják-e a polgárok, csak azt, hogy odavisszük és pont. Ez nem demokratikus, ez így igen egyoldalú és ártalmas. Meg kéne végre érteni, hogy nem erőltetünk semmit sem a másikra.

Vannak a városnak olyan részei, ahol szintén elfért volna a pálya és tán jobban is illik oda. A lakótelepen élőknek bőven elég az ágyuktól kevesebb, mint 20 méterre az épülő Intermodális Csomópont és az ipari park.

Az ismerőseimtől azt hallom, hogy minden képviselő felveszi a mobilját, ha mégsem, akkor vissza szokták hívni az embert. Nos, engem sem csütörtökön, sem ma nem hívott (eddig) vissza a 7-es körzet önkormányzati képviselője. Pedig számos kérdésem lenne a műfüves pályával kapcsolatban:

  • Hány fát fognak kivágni az építkezéshez?
    Ezt csak azért kérdezem, mert többek között 4 platánfa is a munkaterületre került és attól tartok, ahogy a ráckevei fideszest sem érdekelte a bírói tiltás, mégis kivágatott jó néhány platánfát.
    Azon is elgondolkozhatna a képviselő úr, hogy mit szólna hozzá, ha az ő háza előtt jelölnénk ki egy munkaterületet és az előkertjéből kivágnánk a fákat.
  • Hogyan ellenőrzi az önkormányzat az építésben résztvevő kivitelezőt/alvállalkozót, hogy még este 7 órakor is munkások törik a betont a lakótelep közepén?

Szabálytalanul épül a futballpálya

Lapunknak nyilatkozott az egyik lakó, aki szem- és fültanúja volt annak a beszélgetésnek, amely az egyik szomszéd férfi és a munkások között zajlott.
A férfi szóvá tette a kora esti munkavégzést, amelyre a munkások felszólították, hogy hagyja el a munkaterületet és akkor dolgoznak, amikor akarnak. Továbbá, hogy a munkások nyomatékot adjanak álláspontjuknak, rendőrt akartak hívni. A rendőrök kivonulása azért maradt el, mert időközben mások is a kérdező férfi pártjára álltak és a munkások munkaengedélye felől érdeklődtek. Ennek az lett a vége, hogy az addig flegmán betont törő munkások rövid idő alatt levonultak a munkaterületről.

Ekkor hívták fel Dr. Szerencsés Gergely önkormányzati képviselőt, akinek fogalma sem volt arról, hogy a pályán dolgozó munkások nem tartják a szerződésben foglaltakat, ugyanis a megállapodás szerint dolgozni csak 17 óráig lehet a területen - lehet már most elcsúsztak a határidővel, ezért húztak bele és hagyták figyelmen kívül a szerződésben leírtakat.

Aki dumál, az hangulatot kelt

Nagyon szomorú az, hogy az önkormányzati képviselő személyes sértésnek veszi, ha bárki kérdéseket merészel feltenni a körzettel kapcsolatban vagy véleményt fogalmaz. azután az is lehet, hogy az egész személyes és csak nekem válaszol a képviselő.


 

Kommentek

h i r d e t é s