fbpx Vidnyánszky Attila: "Félreállok, ha tényleg csak az én személyem az akadály" | CIVILHETES

h i r d e t é s

Vidnyánszky Attila: "Félreállok, ha tényleg csak az én személyem az akadály"

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Vidnyánszky Attila: "Félreállok, ha tényleg csak az én személyem az akadály"

2020. szeptember 17. - 10:40

 

Az egész szakma részvételével megvalósuló konferencia összehívását kezdeményezi Vidnyánszky Attila, amelyen megoldást lehetne találni a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult helyzetre.

Vidnyánszky Attila - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az egyetem fenntartó kuratóriumának elnöke erről a Demokratának adott interjúban beszélt. A rendező arra a kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha a színházi szakma egy része ekkor sem ül majd le vele tárgyalni, azt válaszolta: félreáll, ha azt érzi, hogy a személye az egyetlen akadálya az SZFE-ügy megoldásának.

"Soha nem voltam az, aki két kézzel kapaszkodik mindenféle igazgatói székekhez. A Nemzeti élén sem teszem; ha a ciklus végén jön valaki jobb, újabb, frissebb gondolatokkal, szívfájdalom nélkül át fogom adni neki a terepet" – fogalmazott Vidnyánszky Attila.

A kuratóriumi elnök szerint a folyó képzések ugyanolyan rendben futnának ki, mint ahogyan elkezdték őket, ilyen téren nem tervez változást. A közép- és hosszútávú tervekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott: szerencsés volna a Katona József Színház mellett más műhelyeket is bevonni a képzésbe. (Forrás: Index. Demokrata) / szinhaz.org


 

h i r d e t é s

Kommentek