h i r d e t é s

Videón, ahogy a rendőrök lelövik a ruttkai támadót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Videón, ahogy a rendőrök lelövik a ruttkai támadót

2020. június 15. - 07:15

 

A TV Markíza megszerezte a térfigyelő kamerák felvételeit.

A felvételen is látszik, hogy nagyon kiélezett volt a helyzet: a történtek előtt nem sokkal még kisgyermekes anyukák sétáltak a járdán, pár pillanattal később pedig már töltények repültek szanaszét.

A videón azt is látni, hogy a rendőr a támadó lábára céloz, ő viszont a kollégája felé vette az irányt, ezért újabb lövést adott le, és ezzel tudták csak megállítani a 22 éves Ivant. Mindkét rendőr a földre esett, miután eltalálta őket a visszapattanó golyó, nem sokkal később pedig megérkezett az erősítés.

Korábban megírtuk, hogy a 22 éves Ivan Č. a vrútky-i iskola diákja volt. Csütörtökön délelőtt egy késsel érkezett, össze-vissza vagdosott, akit ért, majd néhány száz méterre az iskolától lelőtték. 

Megrázó, felkavaró tartalom, csak erős idegzetű olvasó kattintson!
A tartalom videót tartalmaz, amely megtekintését 18 éven aluliaknak nem ajánljuk!

A támadó az egyik ajtó üveges részét betörve jutott be az épületbe. Az iskola két alkalmazottjával találta szembe magát, akik próbálták megállítani. Egyikük, a 62 éves Jaroslav Budz igazgatóhelyettes, matematika-kémia tanár az életével fizetett, Ivan Č. őt halálra késelte. Szúrt sebeket és vágási sérüléseket szerzett az iskola gondnoka is.

Ezután Ivan Č. a legközelebbi osztály felé vette az irányt, ahol az órát tartó igazgatónőt és két negyedikes, azaz kilenc éves diákot is megsebesített. Ezt követően megpróbált elmenekülni, a sérült gondnok eredt utána.

A rendőrök mintegy 200 méteren át követték a késével menekülő támadót, akit le akartak tartóztatni. Mikor közel kerültek hozzá, a férfi aktívan védekezni kezdett a késével, a rendőrök pedig használták a szolgálati fegyverüket. Az egyikük lelőtte őt, de a célt tévesztett töltények a földről visszapattanva őket is megsebesítették.

Branislav Zacharides, Ruttka (Vrútky) polgármestere elárulta, hogy Ivan Č. korábban nem volt problémás diák és az igazgatónő sem tudott olyasmiről, amiért esetleg bosszút állhatott volna. (tvnoviny.sk) / parameter.sk


 

Kommentek

h i r d e t é s