h i r d e t é s

Videón, ahogy a holland speciális alakulat jetpackkel foglal el egy hajót egy katonai gyakorlaton

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Videón, ahogy a holland speciális alakulat jetpackkel foglal el egy hajót egy katonai gyakorlaton

2021. április 20. - 07:28

 

A jetpackek eddig elképzelhetetlen mobilitást biztosítanak a használójuknak, így nem csoda, hogy a légimentők mellett több hadsereg, például a brit és az amerikai is élénken érdeklődik a technológia iránt.

Forrás: Gravity Industries / YouTube

A jetpackek fejlesztésében élen járó Gravity Industries legújabb videójában azt nézhetjük meg, hogyan is tudná a haditengerészet beépíteni a repertoárjába az ilyen rakétahátizsákokat: míg a csónakokkal egy ellenséges hajó megközelítése időigényes és meglehetősen veszélyes dolog, a holland hadsereg speciális alakulatának jetpackkel felszerelt tagja mindössze néhány másodperc alatt átrepül az üldözőbe vett hajóra. Szemmel látható, hogy a hátizsák a mozgásban sem igazán korlátozza a viselőjét, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a videón nem látni, pontosan mennyi időbe telik megszabadulni a karon viselt fúvókáktól, amelyek az 1050 lóerős tolóerőt biztosítják. (Futurism) / raketa.hu

*Roppant demostratívra sikerült a bemutató, az eszköz működik. Csak azt nem értem, hogy ki fedezi és hogyan a jetpack-vel repkedő katonát, amíg leszáll, meg elrendezi magán az eszközt, hogy utána "elfoglalhassa" a hajót.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s