h i r d e t é s

Vége a kellemes tavasznak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vége a kellemes tavasznak

2021. április 02. - 05:56

 

Szeles, záporos időt ígér a húsvéti hétvége. Az ünnepi időszak végére egyre nagyobb területen visszatérnek az éjszakai fagyok, addig pedig többször lesz erős a szél.

Általában napos, gomolyfelhős idő várható, de délelőtt még az ország északkeleti részében, majd délután inkább már csak a Tisza vonalának tágabb környezetében lehet erősen felhős az ég. Előbbi területeken délelőtt, utóbbi tájakon délután szórványosan kialakulhatnak záporok. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul. Késő estére többnyire 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton több helyen alakulhatnak ki újabb záporok, néhol akár zivatarok, a hegyekben hózáporok is. Az északnyugati szelet többfelé erős, viharos lökések kísérhetik. Délután 9-14 fok valószínű.

Vasárnap a gomolyfelhős idő mellett elszórtan ismét előfordulhatnak záporok. Az északi szél élénk, erős marad. Hajnalban helyenként fagyhat, napközben is csupán 8-13 fok várható.

Hétfő reggel többfelé lehet fagy, majd napközben már enyhébb időre, 12-18 fokos maximumokra van kilátás. Kevés lesz a felhő, napos időre számíthatunk. Kedden újabb hidegfront, újabb lehűlés érkezhet. Legjobban nyugaton esik vissza a hőmérséklet, itt akár havazhat is.

Orvosmeteorológia

Hidegfront érkezik, így a frontérzékenyek tapasztalhatnak ebből adódóan görcsös fejfájást, illetve egyéb görcsös panaszokat, vérnyomás-ingadozást, alvászavart. A tünetek várhatóan a nap második felében lesznek a legintenzívebbek.

A keringési problémákkal élők a délelőtti órákban enyhe vérnyomás-ingadozásra is számíthatnak.

Az élénk, erős szél fejfájást, ingerlékenységet okozhat.

Reggelente még öltözzünk rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s