h i r d e t é s

Vége a dalnak - becsődöl a legendás hangszercég

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Vége a dalnak - becsődöl a legendás hangszercég

2020. október 27. - 08:19

 

Nagyjából 30 napja maradt az Egyesült Államok legnagyobb, hangszereket értékesítő üzletláncának, hogy rendezze az idei válságban felgyülemlett adósságait. Egyre nagyobb az esély, hogy a legendás márka csődöt jelent.

Guitar Center, Los Angeles - Forrás: TripAdvisor

A Guitar Center, az USA legnagyobb hangszereket értékesítő üzletlánca jó eséllyel csődöt jelent novemberben, miután nem tudja kifizetni aktuálisan lejáró 45 millió dolláros kamattörlesztését - írja a New York Times nyomán a Loudwire zenei szaklap.

A koronavírus-járvány a Guitar Center számára különösen fájdalmasnak bizonyul, lévén a legtöbb eladás az üzletekben történik, illetve történne.

A vállalat az előző pénzügyi évet még 3,2 milliárd dolláros árbevétellel zárta, viszont az adósságállománya is felszökött 1,3 milliárd dollárra, és leminősítette májusban a céget a Moody's Investors Service.

A beszámolók szerint a Guitar Center működésében februárban tört meg egy közel 10 éves növekedési sikerszéria, amit a vállalat annak ellenére fenn tudott eddig tartani, hogy az internetes értékesítések terén korábban sem sikerült olyan piaci részesedést szereznie, amit a tulajdonosok megcéloztak. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s