h i r d e t é s

Vatikán: lehetőség szerint kerüljék a katolikusok a Johnson & Johnson vakcináját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vatikán: lehetőség szerint kerüljék a katolikusok a Johnson & Johnson vakcináját

2021. március 19. - 06:34

A katolikusok is beoltathatják magukat a Johnson & Johnson vakcinájával, de ha van rá lehetőség, akkor jobb lenne, ha más oltóanyagot választanának

A közleményben hangsúlyozták: a hívőknek „morális kötelességük” az, hogy magukat és másokat megvédjenek a vírustól, azonban ha van lehetőségük rá, akkor ezt nem a Johnson & Johnson vakcinájával kellene megtenniük. – írta meg a legfrissebb vatikáni iránymutatás alapján a USA Today.

AZ EGYHÁZ UGYANIS ERKÖLCSILEG PROBLÉMÁSNAK TARTJA A VAKCINÁT AMIATT, HOGY AZ OLTÓANYAG KIFEJLESZTÉSÉHEZ ÉS GYÁRTÁSÁHOZ ABORTÁLT MAGZATOK SZÖVETEIT IS FELHASZNÁLTÁK.

Egy amerikai püspök például a napokban egyenesen kijelentette, hogy az oltóanyag "morálisan kompromittálódott, és ezért elfogadhatatlan." Ezzel szemben azonban az Amerikai Püspökök Konferenciája, valamint a Vatikán is azt nyilatkozta, hogy az oltóanyag elfogadható abban az esetben, ha nincs más megoldás. A Vatikán közleményében az áll, hogy ha nem áll rendelkezésre „etikailag kifogásolhatatlan” oltóanyag, "akkor morálisan elfogadható, hogy azokkal a vakcinákkal oltassák be magukat, amelyek gyártásához és kifejlesztéséhez abortált magzatok szöveteit is felhasználták."

Egyébként a Pfizer- és Moderna-vakcinák fejlesztéséhez is felhasználtak ilyen szöveteket, azoknál az oltóanyagoknál viszont a gyártás során már nincs rájuk szükség. (Index)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s