fbpx Varga Mihály megdicsérte a 2020-as költségvetést | CIVILHETES

h i r d e t é s

Varga Mihály megdicsérte a 2020-as költségvetést

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Varga Mihály megdicsérte a 2020-as költségvetést

2021. október 20. - 09:07

 

A 2020-as költségvetés biztos alapot teremtett a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 2020-as központi költségvetés végrehajtásáról szóló előterjesztést ismertetve az Országgyűlés szerdai ülésén.

Varga Mihály pémzügyminiszter (korábbi felvétel) - Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A tárcavezető kiemelte: az elmúlt másfél évet kimagasló küzdelem és teljesítmény jellemezte, így olyan eredményeket ért el az ország, amelyekre mindenki büszke lehet. Ezeket az eredményeket "annak ellenére vagy annak köszönhetően" értük el, hogy a baloldal sem a járvány elleni védekezésben, sem a gazdaság újraindításában nem vett részt - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: Magyarország a gazdaság újraindításában lépéselőnyt szerzett az Európai Unióban, és a növekedés mértéke rekordmagasságú lehet idén. Több mint 4,7 millióan dolgoznak, a munkanélküliségi ráta 4 százalékra csökkent, egy lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól - mutatott rá.

Varga Mihály közlése szerint mindez annak köszönhető, hogy a válságot nem megszorításokkal, hanem támogató költségvetési politikával kezelték. (MTI)


 

h i r d e t é s