h i r d e t é s

Varga Juditot a kormányinfóról kifelé menet kérdésekkel provokálták

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Varga Juditot a kormányinfóról kifelé menet kérdésekkel provokálták

2022. február 17. - 09:58

Az igazságügyi minisztert a Pegasus-ügyről faggatták

Varga judit - Forrás: HVG Videó/YouTube

Varga Judit igazságügyi miniszter tartott egy néhány perces beszédet a kormányinfón, ahol elmagyarázta, hogy az Európai Unió Bírósága politikai döntést hozott ma, az ország ellen pedig „hihetetlen támadás” zajlik. A minisztert ezt követően sokan szerették volna kérdezni, azonban gyors ütemben elviharzott az ugrásra kész újságírók elől - többek között lapunk munkatársa is csalódottan érdeklődött Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternél Varga Judit gyors távozása miatt.

A jelek szerint azonban a hvg.hu előrelátóbb volt, egy másik munkatársa ugyanis kint is lesben állt, így kifelé menet kíméletlenül le is csapott a gyanútlan miniszterre kellemetlenkedő kérdéseivel, amelyek a Pegasus-ügyről szóltak Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke jelentése nyomán. Ebben ugyanis Varga Judit korábbi szavaival ellentétben - mely szerint a titkos megfigyelések engedélyezését Völner Pál hagyta jóvá - egyebek között az szerepelt, hogy a nemzetbiztonsági törvény „kifejezetten az igazságügyért felelős miniszter jogkörébe utalja az engedélyezési jogkört és nem ad felhatalmazást az engedélyezési jogkör átruházására”.

A lap munkatársa sokkal többet nem tudott meg az eddigieknél, Varga Judit miközben sarkon fordult, távozóban annyit mondott, hogy minden törvényesen zajlott, s alapvetően a gyakorlat azóta sem változott. Szerinte a Péterfalvi-jelentésből is az derül ki, hogy minden jogszerű volt, s a lehallgatások engedélyezésére vonatkozó jog rendszeres átadásában sem talált kivetnivalót. (Népszava)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s