fbpx Varga Juditnak mennie kell(ene) | CIVILHETES

h i r d e t é s

Varga Juditnak mennie kell(ene)

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Varga Juditnak mennie kell(ene)

2021. december 08. - 06:33

 

Varga Judit lemondását követelik - úgy vélik, Völner távozása kevés lesz.

Varga Judit igazságügyi miniszter - Forrás: Varga Judit Facebook oldala

Miután a Fidesz politikusa, Völner Pál lemondott államtitkári posztjáról, azt követően, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A politikus abban az ügyben érintett, ami miatt letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét.

Két ellenzéki párt azonban nem elégedett meg Völner távozásával, és Varga Judit igazságügyi miniszter lemondását követelik. Donáth Anna, a Momentum elnöke a Facebookon kedden azt írta:

Völner Pál, a Fidesz 2022-es jelöltje lemondott. De van, aki még nem: Varga Judit igazságügyi miniszter, aki hagyta, hogy – törvénytelen módon – egy megvesztegethető államtitkára feleljen a lehallgatások engedélyezéséért. A miniszter nem csak képtelen ellátni feladatát és mással végezteti a lehallgatások engedélyeztetését, de saját minisztériumát és beosztottait is képtelen felügyelni. Azonnal le kell mondania.

Donáth emlékeztetett, hogy Völner volt az, aki Varga helyett engedélyezte újságírók, aktivisták, üzletemberek lehallgatását.

Közleményt adott ki a Jobbik is. Ők azt írták, „Sejthető volt, hogy a végrehajtói kar elnökének letartóztatása csak a jéghegy csúcsa. Nem volt véletlen a hetek óta tartó hírzárlat, ahogy Gulyás miniszter múlt heti kormányinfós, zavaros kommunikációja is új értelmet nyer”.

Ami különösen vérlázító, hogy a gyanú szerint azoktól a végrehajtóktól kapta, akiknek a ténykedése folytán családok tízezrei kerültek az utcára a Fidesz-kormányzás több mint egy évtizedében,

írta a Jobbik, és hozzátették, hogy „helyettesét követve Varga Judit is haladéktalanul vegye a kabátját”. (24.hu)


 

h i r d e t é s