h i r d e t é s

Változékony időre és átlag alatti hőmérsékletekre számíthatunk a hétvégén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Változékony időre és átlag alatti hőmérsékletekre számíthatunk a hétvégén

2020. május 23. - 06:04

 

A következő napokban erősen változékony idő várható, több front is érkezik. A hőmérséklet értékei pár fokkal az átlagos alatt alakulnak, majd a jövő héten várható némi melegedés. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon lehetnek napos időszakok. A Dunántúlon és a középső tájakon gyenge eső, záporeső kialakulhat. 

Délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban a Dunántúlon várható eső, záporeső. A változó irányú szél mellett 15, 20 fok között alakul a hőmérséklet. 

Vasárnap délelőtt nagyrészt erősen felhős lesz az ég, sokfelé várható záporeső.  Délután változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen előbújik a nap. Záporokra, néhol zivatarokra az ország több pontján számítani kell. Erős lesz az északnyugati szél. 14, 19 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton megterhelően alakul az élettani helyzet. Az első front ezen a napon érkezik, de ezt követően sem pihenhetünk. - írja a meteoklinika.hu

A szombaton érkező melegfront az arra érzékenyek körében migrént, fáradékonyság és alvászavart okozhat. A tünetek mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot, naponta 2-3 csésze tea a fáradtság leküzdésében is segíthet. A melegfront elsősorban a Dunántúlon érezteti a hatását, de az ország más részein is jelentkezhetnek tünetek.

A Dunántúlon és a középső tájak nagy részén változékony, csapadékos lesz az idő, amely nem kedvez a szabadtéri programoknak, majd délutántól egyre többfelé eláll az eső és felszakadozik a felhőzet. Szabadtéri tevékenységek esetén legyen Önnél esernyő vagy esőkabát. A csapadék és a felhőzet alacsony hő-és komfortérzetet eredményez, szabadtéri tevékenységek esetén fontos a megfelelő öltözet!

A közlekedésben a nedves útszakaszok okozzák fő veszélyt. A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s