h i r d e t é s

Utat nem csak a választási hajrában illene átadni!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Utat nem csak a választási hajrában illene átadni!

2018. január 17. - 10:05

 

Az út kész van, de az átadással megvárják a tavaszt és Orbán Viktort.

Forrás: veszpremkukac.hu

Kampány van. Ennek témája most a 8-as főút várpalotai elkerülő szakasza. Sasszemű ellenzékiek úgy vélik: az út elkészült, de gyanítják, hogy a szalagátvágások évadjáig nem lesz használható. Helyszíni is szemlét tartottak, és véleményüket egy molinóval támasztották alá. - írja a veszpremkukac.hu

Nem mostanában jutott eszébe Gőgös Zoltánnak, az MSZP elnökhelyettesének „kampányolni” a várpalotaiak nyugalma és egészsége érdekében. December 19-én kérdést intézett az illetékes miniszterhez Miért nem adnak át egy elkészült elkerülőutat? Címmel, és a Fejlesztési Minisztérium válaszolt: a beruházás az ütemterv szerint halad, ezt-azt még telepítenek, árkokat burkolnak, februárban lesz út műszaki átvétel, azután márciusban jöhetnek az autósok.


Dániel Mária Magdolna, Gőgös Zoltán és Hartmann Ferenc
Forrás: veszpremkukac.hu

Nem kell politikusnak, lenni ahhoz, hogy a márciusi határidő igencsak kampánygyanússá váljon. Látván azt, hogy a januári őszies időben sem dolgozott senki az elkerülő környékén, Gőgös képviselő január 8-án megismételte a kérdését: „Miért nem adnak át egy elkészült elkerülőutat?” Mert két szemével látta, hogy nyoma sincs a munkálatoknak. Így azután közölte dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel: a következő héten, szakemberek társaságában „az állami beruházás teljes szakaszát” megtekintené.

Mindeközben a várpalotaiak Dániel Mária Magdolna (MSZP) megyei önkormányzati képviselőnek panaszkodtak, úgymond számolják a napokat, amikor végre megszűnik a városon keresztülhaladó forgalom. A közösségi oldalakon pedig élénk párbeszéd alakult ki a kihalt elkerülőút fotói láttán, és a három képviselő – Gőgös Zoltán, Hartmann Ferencveszprémi MSZP-s képviselő és Dániel képviselő asszony – úgy döntött, a helyszínen tartanak sajtótájékoztatót.

– Az átadás késleltetése nem csak a palotaiaknak okoz további környezetszennyezést, hanem nemzetgazdasági károkat is azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a Székesfehérvár, Várpalota, Veszprém, Ajka ipari tengely mentén helyezkednek el és nem vehetik birtokba az elkerülő szakaszt – mondta a veszprémi képviselő az út mentén.

És lám, vannak még csodák. Míg ők az első idei hófúvásban sajtótájékoztatót tartottak, beszállt egy irat a szerkesztőségbe is.


Forrás: veszpremkukac.hu

Egyszeriben felgyorsultak az események: január 18-án, vagyis holnap műszaki átadás-átvételi eljárást bonyolít a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Várpalotán. Sikeresen lobbiztak volna a képviselők? Vagy csupán a dolgok természeténél fogva (pont most) kerül pont egy hosszú ideje tartó folyamat végére?

Nagyon helyes! Utat nem csak választási hajrában lehet felavatni.

 

veszpremkukac.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s