h i r d e t é s

Utasbarát etikai kódexet a fapados légitársaságokra!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Utasbarát etikai kódexet a fapados légitársaságokra!

2018. július 25. - 16:20

 

Az EP közlekedési és turisztikai bizottságának alelnökeként etikai kódex létrehozását és bevezetését kezdeményeztem a fapados légitársaságok sorozatos botrányainak és az utasokkal szembeni folyamatos és súlyos visszaéléseinek megállítására.

Forrás: szeged.hu

Az elmúlt időszakban egyre több alkalommal fordult elő, hogy a fapados légitársaságok önkényesen és előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztatták a szabályzatukat, elsősorban a felvihető poggyászok és az ülőhelyek kiválasztásával kapcsolatban.

Ezekről a döntésekről a fapados légitársaságok utasai csak az utazás során értesültek, kellemetlenséget és többlet költséget okozva ezzel.

Egyes társaságok magatartása tisztességtelen és elfogadhatatlan a fogyasztókkal szemben, ugyanis nyilvánvalóan nem teljesítik a szerződésben vállalt és az utasok által kifizetett szolgáltatásokat.

Tudjuk, hogy a fapados társaságok induló árai lehetőséget biztosítottak arra, hogy minél többen utazzanak repülővel. Mára az iparág dinamikus fejlődésének és az olcsóbb jegyáraknak köszönhetően Európában éves szinten több száz millió utas választja a közlekedés ezen formáját.

Ugyanakkor egyetlen egy fapados légitársaság sem élhet vissza az utasok jogaival az alacsonyabb jegyárakra és költségekre hivatkozva. Az európai légiközlekedés töretlen fejlődésének kéz a kézben kell járnia a fogyasztói jogok védelmével és a szolgáltatások minőségének javulásával.

Ujhelyi István
EP-képviselő
az MSZP EP-kampányfőnöke

os.mti.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s