h i r d e t é s

Utakat zártak le az árvíz miatt Borsodban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Utakat zártak le az árvíz miatt Borsodban

2020. október 15. - 08:08

A Sajó és Hernád mentén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kellett intézkedni.

A kép illusztráció! - Forrás: borsod24.com

Több utat lezártak az áradó Sajó és Hernád mentén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csütörtökön - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint a Sajó áradása miatt lezárták a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszát, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető utat.
A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el, Sajóvelezdre jelenleg csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg csak egy földúton lehet eljutni. Nem járható továbbá a 26-os főútról Sajókazára vezető út, ott Múcsony felé kell kerülni.
Árad a Hernád is, ami a Novajidrány és Vizsoly közötti utat árasztotta el, ezért azon lehetetlenné vált közlekedni. Encs vagy Gönc felé kerülhetnek a közlekedők.

A folyamatos esőzések hatására több magyarországi folyón árhullámok alakultak ki. A Dunán és a Tiszán a 2 métert is meghaladhatja a vízszintemelkedés. A Sajónál és a Hernádnál árvízvédelmi készültségre is szükség van. (infostart.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!