fbpx Uszító matricák miatt tett feljelentést Pécs polgármestere | CIVILHETES

h i r d e t é s

Uszító matricák miatt tett feljelentést Pécs polgármestere

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Uszító matricák miatt tett feljelentést Pécs polgármestere

2021. szeptember 17. - 18:29

 

Péterffy Attila szerint a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági tagozatának logójával ellátott matricák felvetik a bűncselekmény elkövetésének gyanúját.

Forrás: Mérce

"Gyűlöletkeltő matricák jelentek meg Pécs utcáin. A plakátok véleményem szerint felvetik a Büntetőtörvénykönyv 332. paragrafusába ütköző közösség elleni uszítás gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen haladéktalanul feljelentést teszek"

- írta péntek délelőtti Facebook bejegyzésében a baranyai megyeszékhely polgármestere. Péterffy Attila jelezte: a hatóságok dolga azt eldönteni, hogy a Mi Hazánk Ifjai logójával ellátott matricák kihelyezői követtek-e el bármilyen törvénysértést. A városvezető egyúttal felszólította azokat, akik kihelyezték a matricákat, haladéktalanul hagyjanak fel a város méltóságának rombolásával és azzal, hogy a város közösségét vallási, politikai vagy bármilyen egyéb módon uszító szóróanyagokkal próbálják megosztani. 

A bizonyítékok rögzítése után haladéktalanul elrendelem a plakátok eltávolítását, és a jövőben is így fogok tenni minden alkalommal, amikor a gyűlöletkeltés ilyen formában jelenik meg Pécs utcáin - zárta bejegyzését a politikus. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s