h i r d e t é s

USA: a NATO területének minden egyes centiméterét meg fogjuk védeni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

USA: a NATO területének minden egyes centiméterét meg fogjuk védeni

2022. március 04. - 11:57

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a NATO és az Európai Unió külügyminisztereinek ma reggeli brüsszeli találkozója előtt beszélt.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter - Forrás: NDTV.com

A brit Sky News beszámolója szerint az USA külügyminisztere kijelentette: nem akarnak konfliktust, de ha eljön, készen állnak rá.

"A szövetség gyorsan, egységesen és eltökélten összefogott, és azonnal elindította a gyorsreagálású munkacsoportot, valamint a NATO biztonságának további megerősítésére irányuló fokozatos terveket" - hangsúlyozta Antony Blinken.

Az USA külügyminisztere kijelentette:

"Minden szövetséges így vagy úgy, de segítségére siet Ukrajnának, minden szövetséges így vagy úgy, de hozzájárul magának a NATO-nak a megerősítéséhez."

BLINKEN HOZZÁTETTE, HOGY A NATO "NEM AKAR KONFLIKTUST", DE "HA KONFLIKTUSRA KERÜL SOR, KÉSZEN ÁLLUNK RÁ, ÉS A NATO TERÜLETÉNEK MINDEN EGYES CENTIMÉTERÉT MEG FOGJUK VÉDENI".

"Blinken elmondta, hogy a nap folyamán egy atomerőmű elleni támadásról is jelentéseket kaptak. Szerinte ez csak azt mutatja, mennyire vakmerő ez a háború, és kiemelte: ez is azt mutatja, mennyire fontos, hogy véget vessünk ennek, Oroszország minden csapatát kivonja, és jóhiszeműen részt vegyen a diplomáciai erőfeszítésekben."

A NATO és az EU külügyminiszterei ma Brüsszelben találkoznak, hogy megvitassák az ukrajnai helyzetet. (Portfolio)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s