h i r d e t é s

Univerzális töltőszabványt vezethetnek be az EU-ban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Univerzális töltőszabványt vezethetnek be az EU-ban

2021. szeptember 23. - 05:56

Ha az EU döntéshozói elfogadják a törvényrendeletet, akkor az iPhone-okat teljesen át kell szabnia a cupertinói techóriásnak.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az Európai Bizottság csütörtökön egy olyan törvényjavaslattal állt elő, melynek értelmében az összes okostelefont egy közös szabvány szerint megalkotott töltőkábellel és töltőfejjel, valamint USB-C csatlakozóval kell ellátni.

Brüsszel azzal indokolta döntését, hogy ezeket a protokollokat és technológiákat szinte már az összes gyártó használja, így indokoltnak látják bevezetni általánosságban is ezen kiegészítők alkalmazását a telefonoknál – írta az Ansa hírportál.

Mivel az Apple az iPhone-ok esetében kizárólag saját fejlesztésű Lightning csatlakozókat használ, ezért éppen a cupertinóiak termékeit érintheti legérzékenyebben a változás.

Mindez azt jelentené, hogy a jövőben kiadott iPhone modellek mindegyikéhez kötelesek lesznek töltőfejet csomagolni a Lightning–USB-A átalakító mellé, ezen felül valamilyen módon az USB-C szabványt is implementálniuk kell.

Az Apple egyelőre nem nyilatkozott a javaslat kapcsán, ám minden bizonnyal ellenkezni fognak, hiszen a szivárogtatók révén megtudhattuk, elképzelhető, hogy a jövőben teljesen portmentes okoseszközöket gyárthatnak, melyeket kizárólag vezeték nélküli töltőkkel, illetve mágneses MagSafe technológia segítségével pumpálhatnak tele energiával a felhasználók. (liner.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s