h i r d e t é s

Újra ellenőriznek a határokon a szlovákok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újra ellenőriznek a határokon a szlovákok

2020. július 11. - 06:58

 

A szlovák rendőrség egy napra, péntek délután három órától szombat délután három óráig visszaállította az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket.

Korábbi felvétel!

Ellenőrzik azokat a beutazókat, akik a járvány terjedése szempontjából kockázatos európai uniós országokból érkeznek - jelentette pénteken a szlovák rádió. A híradás szerint a hatóságok a fertőzöttek számának hirtelen megnövekedése miatt döntöttek így: szerdán az országban 53 új fertőzéses esetet regisztráltak. Utoljára akkor volt ilyen magas ez a szám a mintegy 5 és fél milliós országban, amikor az országos karantén idején tetőzött a járvány.

Pozsony szerint a fertőzöttek zöme többnyire külföldiekkel érintkezve kapta el a vírust, akik olyan országokból érkeztek, ahol járványgócpontok alakultak ki.

Az elmúlt napon azonban csökkent az új fertőzöttek száma, 19 pozitív tesztről tájékoztattak pénteken az egészségügyi hatóságok, emberéletet nem követelt a kór, és négyen meggyógyultak.

  • Szlovákiában március 6-án bukkant fel a vírus, azóta közel 226 ezer ember teszteltek, és 1870 fertőzésre derítettek fény.
  • A vírus okozta Covid-19 betegségben 28-an haltak meg, és 1481-en gyógyultak meg a hivatalos adatok szerint.

(MTI) / infostart.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s