h i r d e t é s

Újabb zöldfelület térköveződik le Esztergomban?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb zöldfelület térköveződik le Esztergomban?

2020. július 16. - 14:08

 

Nem sikerült autó mentessé tenni a Hősök tere parkját és közben még kiszúrtak a babakocsisokkal és azokkal az idős emberekkel, akik bevásárlókocsikkal közlekednek.

Az orvosi rendelő előtti parkot használatba vették a parkoló autók és ezt megunva az önkormányzat kővázákat helyezett ki, 7 darabot. Ezzel ugyan autómenteseítették a parkot, de annyira szorosan rakták egymás mellé a őket, hogy a járdán nem lehet sem babakocsival, sem bevásárlókocsival megközelíteni az orvosi rendelőket.

Piros vonnallal jelöltük a tér széleit, ahol nincs járda, piros pöttyök jelölik a parkolást gátló kővázákat és sárga nyilak a járdát, amelyek az akadályba vezetnek.

Esős időben járhatalan a park, mert a járdák között felázik a fű és csúszóssá válik, csupa sár lesz az ember, nem marad más megközelítés, csak a tilos. A forgalmas úttesten kell az autók között átmenni az orvosi rendelőbe.

Egyszóval nem sikerült olyan megoldást találni, ami az autósokat távol tartja a parktól és a gyalogosan közlekedőknek is jó lesz. Az eredeti kérés az volt, hogy kerítsék le a járdát, hát így sikerült.

Időközben gépek elkezdték felszedni a fű egy részét és a zúzott követ. Csak remélni tudjuk, hogy a járdát cserélik a szokásos térköves csíkra és nem az egész teret tervezik térkővel borítani.


 

Kommentek

h i r d e t é s