fbpx Újabb sportcsarnokot épít a kormány | CIVILHETES

h i r d e t é s

Újabb sportcsarnokot épít a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb sportcsarnokot épít a kormány

2021. szeptember 27. - 06:44

 

Székesfehérvár polgármestere szerint jó helyre megy 32 000 000 000 forint közpénz

A "közösségi centrum" és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere

Magyarország kormánya döntött: biztosítja a szükséges forrást, ezzel indulhat a multicsarnok építése – jelentette be Facebook-oldalán Cser-Palkovics András. Székesfehérvár fideszes polgármestere az ugyancsak kormánypárti országgyűlési képviselővel, Vargha Tamással közös videófelvételt és a város honlapjának a beruházásról szóló cikkét is mellékelte a bejegyzéséhez. Mint azt az önkormányzati portál megjegyezte:

A beruházás 32 milliárd forintból valósul meg az úthálózattal, közműkapcsolatokkal együtt. Hatezer fős multifunkcionális csarnok épül, ami nem csak jégcsarnok lesz, hanem egy olyan csarnok, amiben az egyik napon sportmérkőzést, a másikon pedig már konferenciát vagy koncertet rendezhetnek.

Cser-Palkovics egyenesen közösségi centrumnak nevezte a leendő létesítményt, hozzátéve, a csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve, P+R parkolót kialakítva.   

A tervek szerint a kormánydöntéssel a Beruházási Ügynökség lezárhatja az állam által kiírt nyílt EU-s közbeszerzési eljárást, így meg lehet kötni a következő hetekben a a szerződést és a munkaterület-átadás után indulhat még az idén a kivitelezés, amelyet több mint két év alatt fejeznének be. A multicsarnok építését teljes egészében az állam finanszírozza a „Modern Városok Program” keretében. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s