fbpx Újabb ingatlanszörnyet terveznek a Balaton partjára? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Újabb ingatlanszörnyet terveznek a Balaton partjára?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb ingatlanszörnyet terveznek a Balaton partjára?

2021. október 18. - 12:38

 

Ezúttal Zamárdi partjára álmodtak sokat, rondát és hatalmasat.

Forrás: Látványterv 2021. június (SKICC‐ART Építésziroda Kft.)

Zamárdi önkormányzata hivatalos oldalán arról tájékoztatott, hogy elkészült a város településrendezési eszközeinek módosítása, ami a kiemelt fejlesztési területté nyilvánított 3604/3, 3613/6, 3616/1 és 3616/2 helyrajzi számú ingatlanokra vonatkozik. A dokumentumban egy nagy volumenű fejlesztésről írnak részletesen, ami egy hatalmas terület nagyvárosias lakóterületté nyilvánítása révén valósulna meg lakóépületek és szálloda építésével - szúrta ki az Építészfórum.

A komplexumról látványterveket is közöltek a partneri véleményezésre szánt tervezetben, aminek a megvalósítása ellen már petíció is indult. A dokumentumban ez áll:

"A tervezett kialakítás szerint a Szent István u. 148-150. szám alatti ingatlanon lakóépületek kerülnek elhelyezésre. A tervezett fejlesztés 3 beépítési ingatlanon valósulna meg. A nyugati és keleti oldali ingatlanokon szabadon álló pince+fsz+3+tetőszint, illetve fsz+5+2 tetőszintes ingatlanok valósulnának meg, míg a középső ingatlanon 2 db fszt+4 szintes társasház jellegű lakóépület, továbbá a terület déli részén egy 72 szobás négycsillagos szálloda. A terület környezete üdülőterület, a tervezési területen jelenleg camping működik, a szomszédos ingatlanokon szintén camping és nyaralók találhatók."

A publikussá tett, partneri véleményezésre szánt tervezet több platformon is tiltakozást váltott ki. Egyebek mellett indult egy online petíció is, amit a Zamárdi Civil Összefogás jegyez. Mint írják, a Szent István út és a Brettyó természetvédelmi terület között elterülő, a Tihanyi-félszigettel szemközti, több mint tízhektáros területet nagyvárosias lakóterületté nyilvánítása és a rajta felépítendő 8 db 9 szintes és 10 db 5 szintes lakó- és szállodaépület megvalósulása ellen gyűjtenek aláírásokat, azt kérve a döntéshozóktól, hogy utasítsák el a terület átminősítését és a teljes építkezést. (Portfolio)


 

Kommentek

h i r d e t é s