fbpx Újabb gond egy orosz atomerőműben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Újabb gond egy orosz atomerőműben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb gond egy orosz atomerőműben

2019. augusztus 19. - 13:46

 

Az elmúlt hónapok sorozatos reaktorleállításai után újra hasonló lépésre kényszerültek egy oroszországi nukleáris létesítményben, ráadásul ezúttal a a biztonsági rendszer hibája miatt. - írja a napi.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Sóki Tamás

Az üzemeltető szerint nincs itt semmi látnivaló, lehet továbbhaladni.

Az oroszországi Urál hegységben lévő Belojarszk atomerőmű negyedik reaktorát le kellett állítani a hét végén, mert a létesítmény biztonsági rendszere hamis választ adott egy tesztkérdésre - adta tovább a Moscow Times az erőművet üzemeltető cég, a Roszenergoatom közleményét.

Ez a vállalat az orosz állami atomenergia-óriás, a paksi bővítés fővállalkozója, a Roszatom leányvállalata. A leállítást a rutinszerű eljárás szabályai szerint hajtották végre

- hangsúlyozza az közlemény.

A Roszenergoatom azonnal hozzátette ehhez, hogy a térségben a radioaktív háttérsugárzás nem haladta meg a megszokott szintet. Az érintett atomerőmű meglehetősen régi: 1964-ben nyitották meg.

A bejelentés nem sokkal követi az elmúlt hónapok több hasonló bejelentését. A legnagyobb feltűnést az keltette, amikor egy Moszkva közelében lévő atomerőműben három reaktort kellett leállítani a transzformátor rövidzárlata miatt. Ezeket a blokkokat azóta újra üzembe helyezték.

 

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s