h i r d e t é s

Újabb focistadion építésére bólintott rá a kormány

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Újabb focistadion építésére bólintott rá a kormány

2020. október 24. - 06:43

 

A kormány támogatja, hogy Pécsnek is jusson egy új sportlétesítmény.

Forrás: 444.hu

Hoppál Péter országgyűlési képviselő a Pécsi Újságnak elmondta, hogy a szerdai kormányülésen két döntés született a pécsi sportfejlesztésekkel kapcsolatban - idézi a Lap cikkét az Infostart.

Egyrészt határoztak arról, hogy a kabinet támogatja a város új stadionjának építését, másrészt a jelenleg Dárdai Labdarúgó Akadémia befejezésére 800 millió forintot biztosítanak állami forrásból.

A stadionnal kapcsolatban egy kormány-előterjesztés tartalmazza majd a részleteket. A dokumentum része lesz többek között a megvalósíthatósági tanulmány a helyszínnel és a várható költségekkel együtt.

Mivel pedig nemrég határoztak arról is, hogy az új pécsi vásárcsarnok megépítéséhez további több mint 400 millió forintot ad a kormány, így a napokban összesen nagyjából 1,2 milliárd forint rendkívüli támogatásról döntöttek, amely pécsi beruházások többletköltségeire érkezik.

A Dárdai Akadémia befejezésére adott 800 millió forint azért is számít jelentős eredménynek, mert a kormány a vírushelyzet miatt befagyasztotta a sportfejlesztési támogatásokat - írja a lap. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s