h i r d e t é s

Újabb enyhítések jöhetnek itthon július 1-jétől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb enyhítések jöhetnek itthon július 1-jétől

2021. június 22. - 11:46

Novák Katalin tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után beszélt arról, hogy javasolják a kormánynak néhány védelmi intézkedés feloldását, akár már július elsejétől.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője sajtótájékoztatót tart az operatív törzs ülése után 2021. június 21-én. - Fotó: MTI/Soós Lajos

Novák Katalint bízta meg Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetésével, a tárca nélküli miniszter a testület ülése utáni sajtótájékoztatón a legfontosabb döntésekről számolt be.

Ezek egy része a gyerekeket érinti:

  • Július végéig meghosszabbítják a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben, ezt a lehetőséget most is naponta 15-17 ezren veszik igénybe.
  • Elindultak az Erzsébet-táborok, 150 ezer gyerek nyaralását teszik így lehetővé.
  • Egész nyáron szervezhetnek tábort a köznevelési intézmények, az augusztus 23. utáni időszakra vonatkozó tiltást megszüntették.

Emellett feloldották azt a korlátozást, hogy a gyermeküket kísérő szülők nem léphetnek be a köznevelési intézmény épületébe, de egyedileg szabályozhatják a beléptetést az intézmények.

A miniszter tisztázta azt is, hogy a lakodalmak szabadon szervezhetők közművelődési intézményekben is, és ugyanazok a szabályok érvényesek ebben az esetben, mint általában az esküvőkre.

Ezek után beszélt arról, hogy a testület szerint a hatályos védelmi intézkedések újragondolását teszi szükségessé a járványhelyzet javulása, illetve részben a nagy meleg, ezt a munkát is elkezdte ez az operatív törzs.

"Javaslatot teszünk a kormánynak, hogy csak azokat az intézkedéseket tartsuk fenn, amely a védekezéshez feltétlenül szükséges, hogy a lehető legnagyobb szabadságot tudjuk biztosítani maximális biztonság mellett" – mondta Novák Katalin.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy a maszkhasználat olyan téma, amit vizsgálnak, és arról is szólt, hogy a döntéseket meghozhatják a közeljövőben, hogy akár már most, július elsejétől alkalmazni is lehessen a lazább szabályokat. A javaslatokról már a kormány szerdai ülésén tárgyalnak. (Infostart)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s