h i r d e t é s

Újabb 9 évet kapott Gruevszki

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb 9 évet kapott Gruevszki

2022. május 21. - 07:08

Így már 19 és fél évig kellene börtönben lennie, ha nem kapott volna menedékjogot Magyarországon a macedón miniszterelnök.

Nikola Gruevszki és Orbán Viktor - Forrás: MTI/EPA/Aleksandar Kovacevski

Hivatali helyzettel és hatalommal való visszaélés miatt kilenc évig tartó börtönbüntetésre ítélte egy macedón bíróság Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt – írta a Magyar Narancs, a helyi sajtóban megjelent beszámolóra hivatkozva. Magyarországon menekültstátuszt élvező politikust egy hónappal korábban sikkasztásért ítélték el hét évig tartó börtönre.

A politikust hazájában már korábban is börtönbüntetésre ítélték korrupciós bűncselekmények miatt. A mostani börtönbüntetéssel a volt macedón miniszterelnöknek 19 évet és 6 hónapot kellene börtönben töltenie – írta a Narancs.

Gruevszki 2018 novemberében a magyar kormány segítségével menekült Magyarországra, hogy elkerüljön egy luxuslimuzin tiltott megvásárlása miatt korábban kiszabott kétéves letöltendő börtönbüntetést.

Korábban Szijjártó Péter külügyminiszter a Parlamentben is elismerte: a minisztérium munkatársai rendszeresen találkoznak Nikola Gruevszkivel, ő például a minisztériumban, a saját irodájában szokott vele beszélgetni. Ellenzéki képviselők azután kérdezték Gruevszkiról, hogy az egykori miniszterelnök egy budapesti, Margit körúti lakásban tűnt fel a külügy egyik helyettes államtitkárának a társaságában. (rtl.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky