h i r d e t é s

Új út épül Várpalotán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Új út épül Várpalotán

2019. december 14. - 06:49

 

A beruházás keretében új közúti kapcsolat jött létre, megújult az egyik legrosszabb állapotú belterületi útszakasz, tehermentesült a lakóövezet két utcája is.

Forrás: nif.hu

Az autósok 2018 márciusa óta közlekedhetnek Várpalota 9,3 kilométeres elkerülő útján, melynek megépítésével az átmenő forgalom elkerüli a 8. sz. főút menti településeket Székesfehérvár és Veszprém között. A beruházás keretében kiépített Ősi úti körforgalom szabad ágának felhasználásával megépült az Ősi bekötő út. Az újabb fejlesztésnek köszönhetően még kényelmesebben és biztonságosabban lehet közlekedni a településen.

A körforgalomtól indulva 240 méter hosszan új nyomvonalon közúti szakasz épült, majd az utat keresztező Köves-kanálison az út töltésének szélességében új átereszt létesítettek.


Forrás: nif.hu

A bekötő út 770 méteren részben új nyomvonalon, részben meglévő önkormányzati tulajdonban lévő út fejlesztésével épült meg.

Az új út a Kossuth Lajos utca bekötőút funkcióját vette át, így a Kossuth Lajos utca, a Mészáros Lajos utca és a Dankó Pista utca közötti lakóövezetet mentesül az átmenő közúti forgalomtól, hiszen az új nyomvonal iparterületeken és üzemi létesítmények között halad.

Az Ősi úti körforgalom folytatásaként a már meglévő Bánya bekötőúthoz kapcsolódó rövid, 240 méter új nyomvonalon vezetett szakasz is kiépült, felújították a rendkívül rossz állapotban lévő út burkolatát is, mintegy 530 méteren.

A bekötőút kiviteli terveinek elkészítését és a kivitelezést a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végezte nettó 608 millió forint értékben. (nif.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s