h i r d e t é s

Új termékcsalád a JCB-nél a 8 milliárd dolláros emelőgép piacon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Új termékcsalád a JCB-nél a 8 milliárd dolláros emelőgép piacon

2018. február 23. - 14:33

A tavalyi év elején ért meg az elhatározás a JCB-nél, hogy meghatározó szerepet vállaljon a 8 milliárd dolláros emelőgépek piacán. Február 1-én került bemutatásra a legújabb fejlesztés, melyet nagy titokzatoskodás övezett az elmúlt 2 év folyamán. Ez lett egy még senki által nem látott, új elektromos ollós emelőgép. 

Év végéig összesen 27 új platformot ajánlott, melyben többek között szerepeltek ollós, tagolt karos és teleszkóp karos emelőgépek is.  Ahol ezeket az emelőgép típusokat használják, ott a munkásoknak általában a magasban kell helyt állniuk, tehát kifejezetten szem előtt kell tartani a biztonságot, de emellett hatékonyságot is elvárnak az építkezéseken. Ezek az emelőgépek egyelőre hazánkban még nem elérhetőek, ellenben Francia-, Németországban, Észak- Amerikában és az Egyesült Királyságban hamarosan azzá válnak. 

A legkiemelkedőbb minőséget elérő minősítést kapta meg a JCB termékskála, méghozzá a TÜV hitelesítést. Nem elhanyagolható az sem, hogy megfelelnek az ANSI&CSA kritériumoknak is. Egy ilyen nagy kaliberű beruházásnak rendelkeznie kell egy átfogó, minden igényt kielégítő kereskedői és szerviz háttérrel

Az ollós emelőgépek teljes tömege 1330 kg és 3366 kg között mozog az előzetes becslések szerint. A legkisebb modell munkaplatformja 1,64 méter hosszú és 0,76 m széles, míg a nagyobbak 2,5 méter hosszúak, kivéve a legnagyobb modellt, ami 2,64 méteres munkaplatformmal rendelkezik. Kosárkapacitásuk: 227 kg és 550 kg közt mozog. 

Az emelőgépeket négy darab 6V, illetve 12V-os akkumulátor mozgatja, valamint 3 további dízel gépezet is bemutatásra kerül. Újdonság továbbá a négy darab, négykerék meghajtású, két kerék kormányzású tagolt karos emelőgép, melynek a mászási hatékonysága 40%-kal nőtt. Mozgási sebessége 7 km/h körül mozog. Emelési magassága 14,9 illetve 24,6 méter között van. 

Végül, de nem utolsó sorban az AJD50 tagolt karú emelőben a már jól ismert JCB by Kohler dízelmotor van, melynek köszönhetően tökéletesen alkalmasak mind az észak-amerikai, illetve az európai színtéren való megjelenésre.

2017. év végére a JCB termékskála a következőket tartalmazza:

  • tíz dízel teleszkópos emelőgép – 20,6 m és 41,6 m között
  • kilenc elektromos és három dízel hajtású ollós emelő 4,6 m és 13,8 m magasság között
  • öt tagolt karos emelőgép – négy dízel és egy elektromos –14,9 m és 24,6 m között

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky