h i r d e t é s

Új szoftvert vezet be? Javasoljuk a helyszíni oktatást!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Új szoftvert vezet be? Javasoljuk a helyszíni oktatást!

2022. február 22. - 11:53

Minden cég életében eljön az a pillanat, amikor új szoftvert kell bevezessen, és ilyenkor nagyon jól jön egy helyszíni oktatás. Miért javasoljuk ezt a módszert a hatékony bevezetéshez? Erre fog választ találni ebben a cikkben.

Forrás: mav-it.hu

Egy új szoftver bevezetése mindig stresszel jár

Ha már vezetett be szoftvert, akkor bizonyára Ön is tudja, hogy az implementálás nem olyan egyszerű egy cégnél, ez mindig stresszes időszak. Amikor a jól megszokott, addig használt rendszert (legyen az bármennyire is idejétmúlt) lecseréljük, akkor jöhetnek bizony gondok.

Ha nem kész (dobozos) rendszert, vagy nem online elérhető, bevált, jól működő szoftvert vezetünk be, akkor hibákkal is számolhatunk. Akkor is, ha egy hosszas tesztelési időszak előzi meg a bevezetést. Előfordulhat, hogy csak a gyakorlatban jut eszébe valakinek (aki egy bizonyos folyamatot végez), hogy mi hiányzik a programból.

Nem véletlen, hogy sokan preferálják a jól bevált, kész, online szoftvereket. De legyen szó bármilyen típusról is, a kollégák akkor is sokszor nehezen viselik a változást. A jól megszokott napi rutinjukat borítjuk fel, nem érzik komfortosnak elsőre, bármennyire is jó az új megoldás.

Egyszerűen belénk van kódolva, hogy nehézségként éljük meg a változásokat. Még jó, hogy tudunk ellene tenni, így minél gördülékenyebb lehet a bevezetés.

Új szoftver bevezetése esetén szinte kötelező a helyszíni oktatás

Minden nagyobb horderejű bevezetés esetén ajánljuk figyelmébe a helyszíni oktatást. Sok cég vállal ilyen jellegű szolgáltatást, mivel az ő érdekük is, hogy elégedett legyen az ügyfél a termékkel. Ezzel tudják biztosítani azt, hogy mindenki a lehető leggyorsabban megtanulja, implementálja az új programot. Nézzük is meg, hogy mi a menete!

A legtöbb IT cégnek precízen kialakított folyamatai vannak ahhoz, hogy egy ilyen jellegű oktatást minőségi módon bonyolítson le. Kiváló példa erre a Mav-IT.hu szolgáltatása, akik állnak rendelkezésére, ha bármilyen igény felmerülne a rendszerekkel kapcsolatban.

A szoftver szakértője egy csoportos oktatás keretében ad át minden fontos információt az új felhasználóknak. Fontos szerepet kap egy bizonyos kulcsfelhasználó a folyamat lebonyolításában. Ő lesz az, aki a legjobban fogja ismerni a rendszert, és jogosultsága lesz annak módosításához, valamint a későbbiekben a helyi támogatást biztosítja, és az új kollégák betanításáról is ő gondoskodik majd.

Emellett az anyag cégre szabása is az ő segítségével történik, így tehát egy olyan személyt kell kijelölni, aki jól ismeri a folyamatokat, és képes a fentiek elvégzésére.

Mindössze ennyit kell Önnek biztosítani az oktatáshoz

A már említett kulcsfelhasználót kell kijelölnie, továbbá kell egy helyiség az oktatáshoz elektromos csatlakozóval és lehetőleg internettel ellátva. Egy fehér fal vagy egy projektorvászon segíthet még a kivetítéshez.

Ha minden megvan, akkor indulhat az oktatás! Ha igénybe veszi ezt a szolgáltatást, garantáltan sikeres bevezetésük lesz!

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s