h i r d e t é s

Ügyek mentén kellene politizálni

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Ügyek mentén kellene politizálni

2018. március 12. - 13:47

A politika klasszikus területfoglalós játék. Valaki előhoz egy ügyet, ha ügyesen tálalja a tényeket és megfelelően bizonyítja is, a figyelem azonnal ráterelődik.

Forrás: Manga Gyula / Facebook

Ekkor mondják azt, hogy "pálya van". Ilyenkor kell egy megfelelően időzített sajtótájékoztatót tartani és elkezdeni adagolni az információkat. De ahhoz, hogy a képviselt ügy átmenjen az emberekhez, elérje a szükséges ingerküszöböt, területre van szükség.

A fenti gondolatot sajnos a Demokratikus Koalíció, kék széldzsekis, mindenre elszánt aktivistái és szimpatizánsai nem értik. Ők egy másik Fidesz, elmondják, amit a pártközpontban hallottak vagy e-mailben kaptak, ezeket az információkat megosztják a facebook-on és baromira meg vannak elégedve. Elhiszik, hogy aktívak, elhiszik, hogy "dolgoztak", elhiszik, hogy hasznosak voltak. Nem értik a facebook-ot, sosem fognak a pillanatnyi lájkolóiknál több embert megszólítani, nemhogy elérni a "politikájukkal".

Ki kell ábrándítsam őket, ugyanis semmit nem tettek azért, hogy önálló jogon, saját értéken indíthassanak országgyűlési képviselő-jelöltet Komárom-Esztergom megye 02 választó körzetében. Azért indulhatnak, mert az MSZP odaadta a DK-nak ezt a körzetet. Ez nem összefogás, hanem koordinált indulás. Nagyon nem mindegy! Ahogy az sem, hogy Gizike vagy gőzeke. Vadai Ágnes neve elképzelhető, hogy jól cseng bizonyos ellenzéki körökben, de inkább mégsem.

Azon kívül, hogy négyévente felbukkan időről-időre a kiosztott körzetében, a köztes időben egyetlen olyan cselekedete nem volt, amely az itt élők érdekeit szolgálta. Én egyetlen felszólalást nem hallottam tőle a parlamentben 2010-2018-as időszakban, amely az Esztergom-Dorog- és Nyergesújfalu-térségében élő emberek érdekeiben hangzott volna el.

Hogy is hangozhatott volna el bármi is, hiszen 2016 októberében a DK egy elnökségi ülésén arról döntött, hogy a továbbiakban nem vesznek részt a parlamenti munkában, mindannyian végleg kivonulnak.

Ennek tükrében ne is akarjon Vadai Ágnesen számon kérni senki semmit, hiszen nem nagyon járt be a munkahelyére. Biztos vannak olyan demokratikus ellenzékiek, akik szerint nemes cselekedet az, ha valaki "nem lesz a NER láncszeme", de mégis milyen ellenzékiség, milyen ellenzéki munka az, amikor nem képviselem a választóim a parlamentben?

Ennek okán véleményem szerint Vadai Ágnes munkája, országgyűlési képviselőként egy nagy nulla.

Olyan ügyek mellett ment el, amelyek több ezer ember mindennapi életét keserítetik és keserítették  meg. Gondoljunk csak az épülgető Budapest-Esztergom vasútvonalra vagy a hozzá kapcsolódó esztergomi Intermodális csomópontra. Ahogy szemet hunytak afölött is, hogy Esztergomban ki kinek a strómanja, hová szublimál a pénz "Szent István Városából". Nem emlékszem képviselői fórumra, fogadóórára vagy bármi olyan eseményre, amely nem az éppen aktuális kampányhoz kapcsolódik vagy kapcsolódott volna.

Ezt az ellenzéki csapatot erősíti a gyakran fáziskésésben lévő Haladó Esztergomért Egyesület is. Akik szintén képtelenek ügyek mellett politizálni és összekeverik a helyi politikát az országossal. Az egyesület utolsó nagy nyilvánosságot és médiafigyelmet kapott megmozdulása is sok éves történet. Emlékezzünk csak arra az esetre, amikor azon pörögtek, hogy egy mentőhelikopter "Szent István városának" körforgalmába szállt le és állítólag kárt okozott a virágokban.

Megnyugtatok mindenkit, a virágoknak semmi baja nem lett, csak nem voltak tisztában a hangadók egy olyan alapszintű fizikai fogalommal, mint a perspektíva. Úgy fejlesztik vagy fejlesztenék Esztergomot egy globalizálódó világban, hogy táblától tábláig gondolkoznak.

Visszatérve a kampányra és az ellenzékiségre. A DK nem sokban különbözik a Fidesztől. A kékek leginkább azért nem kedvelik a Fideszt, mert elsorvasztják az emberek agyát, gondolkozás és gondolat nélküli szürke tömeggé degradálják a társadalmat. Ezzel szemben a DK? Pártközpont-alapú gondolatiság van, nem számít semmi, csak szeressétek Gyurcsányt. És amikor ellenkező véleménnyel találkoznak, rosszabbak, mint a Fidesz legutolsó trolljai.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s