h i r d e t é s

Úgy tűnik, hogy a Fideszben benyomták a pánikgombot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Úgy tűnik, hogy a Fideszben benyomták a pánikgombot

2021. június 10. - 16:02

Úgy tűnik, hogy a Fideszben "benyomták a pánikgombot" - reagált az Orbán Viktor miniszterelnök által csütörtökön bejelentett nemzeti konzultációra a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Tordai Bence online sajtótájékoztatóján azt mondta, már tíz éve annak, hogy a kormányfő megvonta az adóvisszatérítést az alacsony keresetű dolgozóktól.

Az, hogy most egyszer, "választási ajándékként, választási szavazatvásárlási kísérletként" visszaadná a befizetett személyi jövedelemadó egy részét, az nem ellensúlyozza azt az évtizedes politikát, amelyet a "végtelenül igazságtalan" egykulcsos adó fémjelez - fogalmazott.

A Párbeszéd véleményt ismertetve kijelentette, a legkisebb keresetűeknek nem kellene adót fizetniük, a személyi jövedelemadót csökkenteni kell, nem pedig egyszer visszatéríteni. Hozzátette, Magyarország az egyik legmagasabb adókulccsal sújtja a kiskeresetű dolgozókat.

Az emberek szeretnének a jelenleginél jóval magasabb minimálbért és garantált bérminimumot, úgy, ahogy az ellenzék már régóta mondja - előlegezte meg a választ Tordai Bence a tervezett nemzeti konzultáció egyik kérdésére.

A Fudan Egyetem esetében úgy tűnik, hogy visszavonulót fújt a kormány, de ezek megint csak álságos szavak - mondta.

Ha valóban letett volna arról, hogy addig tolja előre az ügyet, ahonnan már nincs visszatérés, akkor nem fogadná el jövő kedden a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról és értékes állami ingatlanokkal való kitöméséről szóló törvényt - jelentette ki. (MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s