fbpx Tudta? Milyen a beteg férfi? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tudta? Milyen a beteg férfi?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tudta? Milyen a beteg férfi?

2016. november 20. - 17:09
0 komment

 

Avagy haláltusa egy náthától

A kép illusztráció!

Imádjuk őket: bátrak, erősek, hősiesek. Gyermeket nemzenek, polcot szerelnek és úgy parkolnak, ahogy mi sohasem fogunk. De ha megbetegszenek, a teremtés koronái ugyancsak ránk vannak utalva.

A beteg férfi kétségkívül külön kategória, sőt még a kategórián belül is többféle osztályba sorolható. Lássuk a különböző prototípusokat a teljesség igénye nélkül!

1. A Haláltusát Vívók

Bár a közhiedelem szerint férfiaknál a megfázás majdhogynem halálos kínokkal jár, a kutatók azt állítják, a nők esetében ötödével tovább tart, és súlyosabb tünetek társulnak hozzá.

No ők azok, akik az életben egyébként nagyon macsók és férfiasak lehetnek, de amint valamilyen alattomos kórokozó megtámadja őket, sebzett, hisztiző kisfiúkká válnak. Ha hőemelkedésük van, jeges vízben áztatott lepedőbe tekertetik magukat, ha egyet tüsszentenek, vetetnek velünk három csomag százas papír zsepit, hátha elfogy a "betegség" alatt. Mindent túlreagálnak, ezért nehéz megítélni, hogy életünk párja tényleg rosszul van-e, vagy csak egy újabb pánikroham tört rá amiatt a kis barna pötty miatt, ami tíz éve a vállán van, és egyébként ugyanúgy néz ki, mint tíz éve.

2. A Mindent Elbagatellizálók

Ezek az ún. "leszakadt a bal nagylábujjam, de szerintem a lábujj fogalmát túlértékelik"-típusok. Félvállról vesznek minden tünetet, egyáltalán nem érdekli őket a megelőzés sem, és egyébként is legyünk szívesek és hagyjuk őket békén a C-vitaminnal, mert ők sosem náthások. Bizonyos szempontból nehezebb bánni velük, mint az első kategóriás hipochonderekkel, mert a komoly bajt is úgy adják elő, mintha csak egy apró kis semmiség lenne: "szúr a szívem, zsibbad a bal karom és szédülök, de biztos csak a melegtől van". Figyeljünk oda az ilyen elejtett megjegyzésekre: nekünk kell résen lennünk.

3. A Gyógyszerellenesek

Ők azok, akik soha semmilyen gyógyszert nem hajlandóak bevenni a szájukba, még akkor sem, ha az történetesen az életüket mentené meg. Inkább agonizálnak egy hétvégén keresztül, minthogy bevegyenek egy fájdalomcsillapítót, és akkor sem fognak vérhígítót szedni, ha már kétszer volt trombózisuk. Kellő türelem és sok magyarázat segíthet vagy használjuk a régi, jól bevált állatorvosi módszert, és csomagoljuk a tablettát sajtba, esetleg kolbászba.

4. A Gyógyszerimádók

Másik érdekes kategória. Csak akkor nyugodt, ha mindennap minimum tízféle bogyót beszedhet e nélkül, úgy érzi, nem fogja tudni kivédeni a betegségek galád rohamait. Ha amúgy teljesen egészséges, adjunk neki különféle vitaminokat: ártani nem fog, ő pedig megnyugszik.

5. Az Orvos kerülők

Inkább bevesznek bármit, csak fehér köpeny közelébe nem kerüljenek. Lehet az elvek, félelem, rossz tapasztalat: az ilyen férfit legfeljebb bunkósbottal elkábítva tudjuk elcipelni az orvoshoz. Puhatoljuk ki az okot, és ne legyünk restek keresni egy olyan doktort, aki valamilyen okból neki is szimpatikus, például ugyanaz a hobbija. Végső esetben pedig marad a bunkósbot vagy a kábító injekció fenékbe.

Összefoglalás

Komolyra fordítva a szót, a férfiaknak igen különleges kapcsolatuk van a testükkel. Ha jól működik, észre sem veszik, ha beteg, az bennük kényelmetlenséget, haragot és tehetetlenséget ébreszt, amit gyakran szélsőséges viselkedéssel álcáznak.

Mivel azonban szeretjük őket és azt akarjuk, hogy sokáig és egészségesen éljenek, ezért, hölgyeim, a mi feladatunk, hogy ilyen-olyan trükkökkel rávegyük őket arra, hogy hagyják magukat meggyógyítani.

 

Forrás: Házi Patika


 

h i r d e t é s

Kommentek