fbpx Tucker Carlson Esztergomban tágította az illiberális fejeket | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tucker Carlson Esztergomban tágította az illiberális fejeket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tucker Carlson Esztergomban tágította az illiberális fejeket

2021. augusztus 08. - 10:19

 

Az USA nagyszerű ország, de hazudik, aki azt mondja, hogy szabadabb Magyarországnál – mondta Esztergomban Tucker Carlson

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője a Mathias Corvinus Collegium közélet-kulturális fesztiválján tartott előadást.

A Mathias Corvinus Collegium közélet-kulturális fesztiváljára érkezett Tucker Carlson. Az amerikai közéleti kommentátor hangsúlyozta: az Egyesült Államokban fizikai fenyegetés és cenzúra vár azokra, akik hangosan bírálják a politikai fősodor irányvonalát – írja a hang.hu.

Amerikában a liberalizmus címén valójában az illiberalizmust akarják az emberekre erőltetni – mondta Carlson.

Úgy gondolom, hogy ha fel akarjuk ismerni, hogy mi történik, akkor először is fel kell ismernünk, hogy amit ránk kényszerítenek, az nem liberalizmus, mint ahogy ők állítják. Ez illiberalizmus. Ez a liberalizmus ellentéte. Ez egy totalitárius elképzelés, hogy mindenki ugyanúgy viselkedik, és mindenki engedelmeskedik. Ez az ellentéte a felvilágosult liberalizmusnak, amely az én politikám és világnézetem alapját képezi

– fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy az Egyesült Államokban betiltanak szavakat, sőt már viccelni sem lehet semmivel.

Az első két dolog, amit autoriter mozgalmak csinálnak: először megpróbálják kontrollálni a nyelvedet, aztán megtiltják, hogy nevess. Miért csinálják ezt? Mert ha kontrollálhatják a nyelvedet, akkor az elmédet is tudják kontrollálni.

Arról is panaszkodott, hogy folyton fasisztának nevezik, ha műsorában arról beszél, hogy tisztán kéne tartani az Egyesült Államokat. Amerikával ellentétben viszont Magyarországon mindenhol tisztaság van, ami annak köszönhető szerinte, hogy a magyar kormány szereti és törődik az országával, nem úgy, mint a Biden-adminisztráció.

Úgy gondolom, hogy a magyaroknak fogalmuk sincs arról, mennyire provokatív az országuk a világ többé része számára

– mondta. Szerinte Magyarország példa mások számára „csendes, boldog egyszerűsége” miatt. És még olyan dolgok miatt, mint a tisztaság, a rend, a társadalom nyitottsága, a bűnözés hiánya és a határ ellenőrzése.

Beszélt emellett a rejtélyesen gazdagodó politikusokról. Példaként Barack Obamát hozta fel, akinek hatalmas birtoka van, és épp óriás születésnapi bulit szervez – pedig „soha nem dolgozott a politikán kívül”.

 

Azt fontos tudni, hogy a Tucker Carlson Tonight valóban nem minősíthető igazán hírműsornak. A műsor elsődleges célja ugyanis nem a hírek közlése, hanem Carlson véleményének az ismertetése. A meghívott vendégek is azt a célt szolgálják, hogy alátámasszák a műsorvezető narratíváját, és nem azt, hogy vita alakuljon ki a felvetett témákról. Ez viszont nem varrható Carlson nyakába. A főműsoridő mindhárom nagy amerikai hírcsatornán (a jobboldali Fox Newson illetve a baloldali CNN-en és MSNBC-n) ilyen műsorokból áll. Minden hétköznap este nyolc és tizenegy között három-három műsorvezető mondja a magáét mind a jobb-, mind a baloldalon, objektivitásra egyáltalán nem törekedve.

Forrás: hang.hutelex.hu444.hu / propeller.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s