h i r d e t é s

Továbbra is marad a szeles idő

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Továbbra is marad a szeles idő

2020. október 05. - 05:53

 

A reggeli órákban az északkeleti határvidéken még előfordulhat egy-egy gyengébb zivatar. Hétfőn napközben délnyugat felől helyenként kialakulhatnak zivatarok, melyek fokozatosan haladnak északkelet felé. 

CIVILHETES olvasói fotó

A zivatarokat 70-80 km/h-t meghaladó szél, intenzív csapadék és esetleg jégeső kísérheti. Keleten, délkeleten a délutáni órákban újabb hullámban képződhetnek zivatarok, akár heves zivatarok is kialakulhatnak, ezeken a területeken 80-100 km/h-s szélroham és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

A gyakran változó felhőzet mellett késő délelőttől szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok, a keleti határszélen délután heves zivatarok is lehetnek. A déli, délnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Emellett hevesebb zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A déli óráktól a nyugati, északnyugati országrészben előfordulhatnak 60 km/h feletti széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. Késő estére 12, 18 fokra hűl le a levegő.

met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s