fbpx Tovább durvul a helyzet La Palma szigetén | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tovább durvul a helyzet La Palma szigetén

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Tovább durvul a helyzet La Palma szigetén

2021. október 04. - 12:19

 

Hatalmas robbanások közepette beszakadt a Cumbre Vieja vulkán északi krátere

Forrás: Reuters

Hatalmas robbanások közepette beszakadt a Cumbre Vieja vulkán északi krátere és folyamatosan ömlik a sűrű láva a spanyolországi La Palma szigetén, ennek ellenére a hatóságok nem terveznek újabb kitelepítést – írja a Reuters.

Angelo Victor Torres, a kanári-szigeteki autonóm tartomány kormányának vezetője azt mondta, hogy a levegő minősége miatt kellett bevezetni korlátozásokat, de több embernek már nem kell elhagynia az otthonát.

Hozzátette, hogy bár még nem lehet megállapítani, valójában mekkora pusztítást okozott a vulkán, a regionális kormány 300 házat tervez vásárolni a természeti csapás otthon nélkül maradt károsultjainak. „Amíg a láva ilyen mennyiségben ömlik a vulkánból, a kár várhatóan még nagyobb lesz” – mondta.

A Cumbre Vieja vulkán szeptember 19-én tört ki a Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén, eddig körülbelül ezer épületet rombolt le a láva és mintegy hatezer embert kellett kitelepíteni, többségüket a 83 ezres lakosságú sziget két központi városából, El Pasóból és Los Llanos de Aridanéból. (Telex)

Kapcsolódó cikkek: 

 

h i r d e t é s