h i r d e t é s

Történelem érettségi felkészítő kurzus – igen, ilyen is van!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Történelem érettségi felkészítő kurzus – igen, ilyen is van!

2022. január 12. - 10:44

Vészesen közeleg az érettségi időszaka, ami egyben azt is jelenti, hogy a vizsgázóknak egyre több időt szükséges tanulással tölteniük. Nem lehetetlen azonban pár hónap, esetleg pár hét alatt sem felkészülni a történelem számonkérésre.

Forrás: rubicon-mesterkurzus.com

Az internetes kurzusok számos lehetőséget adnak arra, hogy napi akár fél óra felkészüléssel is sikeres lehess. Lássuk, hogy mit kell tenned ennek érdekében!

Történelem érettségi 2022-ben

Már az is sokat elárul, hogy a tavalyi évben a középszinten vizsgázók országos átlaga alig érte el az 52%-ot. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehetett jobbat írni, valószínűleg egyszerűen a felkészüléssel volt a gond. Az érettségizők több mint fele csak hármast, vagy még annál is rosszabbat szerzett, ami nem túl kecsegtető adat a felvételi szempontjából sem. Az eredmények által ugyanis rengetegen lemaradtak a kiszemelt egyetem kiszemelt szakáról, hiszen a pontokat nagymértékben befolyásolja az érettségi átlaga.

A történelem érettségi azonban nem egy teljesíthetetlen vizsga, azonban szükség van egyéni felkészülésre, szorgalomra és otthoni tanulásra annak érdekében, hogy idén minden jobban menjen. Naponta fél-egy óra munka bőven elegendő ahhoz, hogy megfelelő odafigyeléssel ötös jegyre tehess szert.

Jelentkezz a történelem mesterkurzusra!

Tavaly több mint 1000 diák választotta a Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzust, amely egy online felkészítő tanfolyam. Érdemes tehát kipróbálni és minél előbb jelentkezni rá, hogy elfelejthesd az aggódást, hogy minden titkos fegyver a kezedben lehessen. Nagy előnye, hogy minden mondul megfelel a jelenleg hatályos érettségi követelményeknek, így semmilyen felesleges dolgot nem kell megtanulnod. Mindennel tisztában leszel, amit a vizsgán kérdezhetnek, ráadásul nem fogsz stresszelni azon sem, hogy valami esetleg kimarad, ami felmerülhet a számonkérés során.

Mit nyújthat neked a kurzus?

Az első és legfontosabb, hogy minden tételhez megkapod azt az anyagot, amit bárhol és bármikor elő tudsz venni. Ezt online videós formában is kiegészítik számodra, ezáltal könnyedén, saját ritmusban készülhetsz fel a megmérettetésre. Ne feledkezzünk meg továbbá a letölthető vázlatról és lexikai anyagról egyaránt, amiknek köszönhetően végre nem kell majd időt töltened a kidolgozással. A felkészülés így sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz, így akár még egy kis szabadidőre is szert tehetsz a gimnázium utolsó évében.

Van ráadásul egy úgynevezett vizsgataktika modul, ahol végre tisztán láthatod, milyen séma szerint érdemes esszéket írni. Elkerülheted a típushibákat, elfelejtheted azokat a pontvesztéseket, amik azzal járnának, hogy nem megfelelő formában írod meg a feladatokat.

A gyakorláshoz minden modul végén kapsz egy online próbaérettségit, amivel letesztelheted, hogy hol tart a felkészülésed. A vizsga előtti utolsó időszakban pedig még egy élő kérdezz-feleleket is igénybe vehetsz, ahol felteheted azokat a kérdéseket, amikkel még mindig nem vagy tisztában.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s