fbpx Török Gábor is beszállt a Karácsony Gergely ellen indított áltudományos vitába | CIVILHETES

h i r d e t é s

Török Gábor is beszállt a Karácsony Gergely ellen indított áltudományos vitába

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Török Gábor is beszállt a Karácsony Gergely ellen indított áltudományos vitába

2021. május 17. - 19:23

 

A politológus szerint a főpolgármestert kritizáló Corvinus Egyetem rektora maga is elégedett volt az egykori oktató teljesítményével. 

Török Gábor - Forrás: Magyar Hang

Ez a vita nem Karácsony Gergely oktatói-kutatói képességeiről szól, hanem csak és kizárólag politikai céljai vannak – írja Török Gábor politológus Facebook-oldalán a főpolgármestert ért legújabb támadásokkal kapcsolatban.

"Aki ebben a vitában megszólal, annak tudnia kell, hogy amit mond, azt fel fogják használni azok, akiknek ez a politikai érdekük. A politikai logika nem ismer határokat. De mi azért ismerhetünk" – fogalmazott.

Amint arról a Népszava is beszámolt, a főpolgármestert azután érték újabb támadások a kormányhoz közeli sajtóban és a közmédiában egyaránt, hogy szombaton bejelentette: miniszterelnök-jelöltként indul az ellenzéki előválasztáson. Maga Karácsony Gergely is Facebook-bejegyzésben válaszolt az ő „elmaradt doktoriját” kifogásoló írásokra, ahogy írta, zömmel a „lakájmédiában”.

Török Gábor az üggyel kapcsolatban leszögezte: "Különösen imponáló volt, ahogy a közös cél érdekében együttműködött olyanokkal is, akik nagyon mást gondoltak a világról. (...) Karácsony Gergely éppen azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg."

Miután a Mandineren Lánczi András Corvinus Egyetem rektora azt állította, hogy Karácsony Gergelyt eltanácsolták a közgazdasági egyetem doktori iskolájából, miután „nem teljesítette az előírt követelményeket”, a politológus hosszasan dicsérte Lánczit, aki szerinte „kiváló tanár és még jobb egyetemi vezető volt”.

"Különösen imponáló volt, ahogy a közös cél érdekében együttműködött olyanokkal is, akik nagyon mást gondoltak a világról. (...) Karácsony Gergely éppen azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg."

Török Gábor szerint ugyanis Karácsony Gergely kurzusainak köszönhetően jelentősen emelkedett a hallgatók módszertani tudása, témavezetésével számos hallgató munkája nyert díjat azokban az években az országos tudományos diákköri versenyeken.

"Lánczi András minden alkalommal korrekt módon kiemelte Gergő szerepét abban, hogy az országban a Corvinus lett a legerősebb a politikatudományi képzés módszertani megalapozottságban" – fűzte hozzá az elemző, aki szerint Lánczi Karácsonyt ért bírálata csak a fentiekkel együtt lehet igaz. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s