h i r d e t é s

Tordai Bence indulatkezelési tréninget javasol Kövér Lászlónak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tordai Bence indulatkezelési tréninget javasol Kövér Lászlónak

2021. április 06. - 14:48

 

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese nyílt levelet írt a fideszes házelnöknek.

Kövér László - Forrás: roviden.hu

Tordai Bence Facebook-oldalán osztotta meg Kövér Lászlónak szánt nyílt levelét. Azt azért írta, mert szerdán tárgyal a Mentelmi bizottság a fellebbezéséről, amit 8,2 milliós büntetése ellen adott be. Az ellenzéki politikus elismerte, ő is hibázott, amikor a házelnök ténykedését a házmesterekéhez hasonlította.

"Nem akartam megsérteni a házmestereket. Sajnálom, és ezúton szeretnék elnézést kérni minden tisztességes házmestertől. A házmesterek munkája abból áll, hogy rendet, tisztaságot tartsanak a társasházakban, és legfeljebb kérni tudják a lakókat arra, hogy tartsák be a közösségi együttélés szabályait."

Számára a fideszes házelnök módszere sokkal inkább az ’56-os forradalom utáni „vérbírók gyalázatos ítélkezését” idézi fel, mert Kövér László fejében is előbb született meg az ítélet, mint a vádirat, miköben ő a bíró, az ügyész és az ítéletvégrehajtó is.

"Audiatur et altera pars, azaz hallgattassék meg a másik fél is!"

Mivel Kövér jogvégzett ember, emlékeztette, ítéletét kizárólag Varga Mihály „vádaskodására alapozta”, őt meg se hallgatták. A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese nyílt levelében felidézte azt is, miért tartja hiteltelennek pénzügyminisztert, illetve alaptalannak és teljesen jogtalannak a 8,2 millió forintos büntetést.

Mint írta, ez a korábbi, hasonló büntetésekről is bebizonyosodott az Emberi Jogok Európai Bíróságán, és – ha kell – újra bebizonyítják Strasbourgban, hogy Kövér döntései alapvető jogokat sértenek. Szerinte a házelnök rombolja az Országgyűlés tekintélyét idehaza, és az ország jó hírét külföldön, ráadásul sokmilliós károkat okoz a költségvetésnek, mert a perköltségeket nem ő, hanem az adófizetők viselik.

"A maga végtelenül kártékony döntései azért is irritálják a magyar embereket, mert teljesen következetlenek, és látványosan kettős mércét alkalmaznak."3

Példának hozta Jakab Péter és Hadházy Ákos büntetését is, illetve azt, hogy miközben a kormánypárti képviselők üvöltözése büntetlen maradt Szabó Tímea felszólalása alatt, addig Vadai Ágnest bekiabálásáért kétmillió forintra büntette, ahogy őt is, miközben az ülésteremben lökdösődő Varga Mihályt, tudomása szerint, nem.

Azt javasolta a házelnöknek, hogy kezdjen „indulatkezelési tréningbe”, vonja vissza az ellenzékiekre kirótt nonszensz büntetéseit, ha mégis ragaszkodik azokhoz, Varga Mihályt is büntesse meg.

Az üléstermi felvételekhez – velük ellentétben – Kövér László hozzáfér, de szerinte szavait igazolja a saját telefonjával rögzített  rövid videó is, amit nyílt leveléhez kommentben töltött fel.

A legkevésbé sem a parlamenti ülésteremhez illő viselkedése miatt  a pénzügyminiszternek 18 millió forintos büntetés kiszabását javasolja Tordai Bence, aki a legminimálisabb (minden embernek kijáró) tisztelettel küldte el nyílt levelét a fideszes házelnöknek. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s