h i r d e t é s

Tonik, keksz, egészmogyorós csoki – Kiderült, miket kéret az autójába Szijjártó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tonik, keksz, egészmogyorós csoki – Kiderült, miket kéret az autójába Szijjártó

2018. november 26. - 12:42

 

A külügyminiszter csirkét vagy pulykát eszik, marhahúst pedig teljesen átsütve. - írja a nepszava.hu.

Megszerzett a 444.hu egy ellenőrző listát, amit a külképviseletek protokoll-főosztályainak küldenek el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatásai előtt.

Ez egyébként egy világszerte bevett dolog, az ilyen listákon jelzik, hogy milyen teendők szükségesek, mielőtt megérkezik a miniszter, például „a programtervezet előkészítése során az egyes helyszínek közötti utazási idő pontos kiszámolása, ellenőrzése”, vagy hogy „a gépjárművek megfelelő műszaki állapotban legyenek a látogatáshoz, elengedő üzemanyaggal”, és „a konvoj gépjárműveiben minden esetben legyen esernyő és papírzsebkendő”.

A portál azt írja, a lista szerint 

  • Szijjártónak a Google Maps-en be kell rajzolni egy rövidebb (8-10 km-es) és egy hosszabb (13-15 km-es) futóútvonalat.
  • a miniszter nem eszik halat és tenger gyümölcseit, nem fogyaszt alkoholt és kávét (helyette gyümölcsteát, zöld teát iszik mézzel), de még olyan ételeket sem, amiknél ezeket felhasználják. Inkább csirkét vagy pulykát eszik, marhahúst pedig teljesen átsütve.
  • A konvojba kis üveges szénsavas és szénsavmentes vizet kéret, a saját kocsijába pedig egy kis üveg tonikot (lehetőleg Kinley), kólát (lehetőleg Coca-Cola) és kakaós kekszet vagy csokoládét, ha lehet, Ritter egészmogyorós tejcsokoládét.

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s