h i r d e t é s

Tömegbalesettel indult a Dakar

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tömegbalesettel indult a Dakar

2016. január 03. - 09:21
0 komment

 

Tömegbaleset árnyékolta be a 2016-os Dakar-rali Buenos Aires-i prológját, amelyen egy kínai versenyző, Kuo Mei-ling ( az első ázsiai nő, aki elindult a versenyen) a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. A szervezők tájékoztatása szerint tizenhárman megsérültek, köztük öt gyerek.

Fotó: Europress / 24.hu

A Telam argentin hírügynökség a szombati szerencsétlenséggel kapcsolatban azt közölte, hogy a sérültek közül három állapota válságos.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A baleset miatt a szervezők félbeszakították a prológot, amelyet az autósok között a holland Bernhard Ten Brinke (Toyota), a motorosoknál a spanyol Joan Barreda (Honda) és a portugál Ruben Faria (Husqvarna), a kvadosoknál pedig a chilei Ignacio Casale (Yamaha) nyert meg. Ez volt egyébiránt a 2005 óta az első év, amikor prológgal kezdődött a verseny.

Az idei Dakar-ralin 60 ország 556 versenyzője vesz részt, ez rekord. Először indulnak olyan világhírű ralisok, mint a francia Sébastien Loeb és a finn Mikko Hirvonen.

Az indulóknak 9300 kilométert kell megtenniük, túlnyomó részt Argentínában – egy etap lesz Bolíviában -, a gyorsasági szakaszok 4700-4800 kilométert tesznek ki, de a motorosok, quadosok, kamionosok és az autósok útvonala némileg eltér. A cél Rosario városában lesz január 16-án.

A Dakar-ralit először 2009-ben rendezték meg Dél-Amerikában.

Videó – A baleset:

 

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s